Kumaha manpaatna industri pangan tina beberesih?

News-Thumbnail-Food-Manufacturing

Kaséhatan sareng karaharjaan tina jutaan gumantung kana kamampuan pabrikan sareng packager pikeun ngajaga lingkungan anu aman sareng steril salami produksi. Ieu sababna para profesional di sektor ieu dicekel standar anu langkung ketat tibatan industri sanés. Kalayan ekspektasi anu tinggi sapertos ti konsumen sareng badan pangaturan, tambihan seueur perusahaan pangan anu milih pembersihan panggunaan.

Kumaha carana damel kamar bersih?

Kalayan sistem panyaringan sareng ventilasi anu ketat, kamar bersih sadayana diséépkeun tina sésa fasilitas produksi; nyegah kontaminasi. Sateuacan hawa dipompa kana rohangan, diayak pikeun néwak kapang, debu, jamur sareng baktéri.

Personalia anu damel di kamar bersih diperhatoskeun kana pancegahan anu ketat, kalebet baju bersih sareng topéng. Kamar ieu ogé ngawaskeun suhu sareng kalembaban pikeun mastikeun iklim anu optimal.

Mangpaat kamar bersih dina industri pangan

Cleanroom tiasa dipendakan dina sababaraha aplikasi dina industri pangan. Khususna, éta dipaké dina daging sareng fasilitas susu, ogé dina ngolah tuangeun anu kedah bébas gluten sareng laktosa. Ku nyiptakeun lingkungan anu paling bersih pikeun produksi, perusahaan tiasa nawiskeun palanggan pikeun katenangan. Henteu ngan ukur tiasa ngajagi produkna bebas tina kontaminasi, tapi tiasa manjangan umur simpan sareng ningkatkeun efisiensi.

Tilu syarat penting kedah dipatuhan nalika ngoperasikeun cleanroom.

1. Permukaan internal kedah teu kalis kana mikroorganisme, nganggo bahan anu henteu nyiptakeun serpihan atanapi lebu, lemes, retak sareng pecah-bukti ogé gampang dibersihkeun.

2. Sadaya padamel kedah lengkep dilatih sateuacan aksés ka kamar diberesihan dikabulkeun. Salaku sumber kontaminasi pangageungna, saha waé anu lebet atanapi kaluar tina rohangan kedah dikokolakeun pisan, kalayan kendali sabaraha jalma anu lebet kana kamar dina waktos anu ditangtoskeun.

3. Sistem anu épéktip kedah dilebetkeun pikeun medar hawa, ngaluarkeun partikel anu teu dihoyongkeun tina kamar. Sakali hawa na diberesihan, éta tiasa disebarkeun deui kana kamar.

Pabrikan pangan naon anu nanem modal dina téknologi cleanroom?

Salaku tambahan pikeun perusahaan anu ngoperasikeun dina industri daging-kabutuhan susu, susu sareng kabutuhan khusus, pabrik pangan anu sanésna ngagunakeun téknologi cleanroom kalebet: panggilingan sisikian, Pelestarian buah sareng sayuran, Gula sareng gula-gula, Bakery, olahan produk Seafood jsb.

Salila période anu teu dipastikeun tina panyebaran coronavirus, sareng naékna jalma anu milarian alternatif tuangeun khusus pangan, anu terang yén perusahaan dina industri pangan anu ngamangpaatkeun rohangan bersih disambut pisan. Airwoods nyayogikeun solusi paringkungan cleanroom propésional pikeun palanggan sareng ngalaksanakeun jasa saderhana sareng terpadu. Kalebet analisis paménta, desain skéma, cutatan, urutan produksi, pangiriman, pedoman konstruksi, sareng perawatan panggunaan sadidinten sareng jasa sanésna. Mangrupikeun panyadia layanan sistem kabersihan cleanroom propésional.


Waktos Post: Nov-15-2020