Единици за управување со воздух ладен во вода

Краток опис:


Детали за производот

Најчесто поставувани прашања

Единицата за управување со воздух работи заедно со кулите за ладење и ладење со цел да циркулира и одржува воздухот преку процесот на греење, вентилација и ладење или климатизација. Ракувачот со воздух на комерцијална единица е голема кутија која е составена од калеми за греење и ладење, вентилатор, лавици, комори и други делови кои му помагаат на управувачот на воздухот да си ја заврши работата. Ракувачот на воздухот е поврзан со каналот и воздухот минува низ единицата за ракување со воздухот до каналот, а потоа се враќа назад кон управувачот на воздухот.

Сите овие компоненти работат заедно во зависност од обемот и распоредот на зградата. Ако зградата е голема, може да бидат потребни повеќе ладилници и кули за ладење, и може да има потреба од посебен систем за просторија за сервери, така што зградата може да добие соодветна климатизација кога е потребно.

Карактеристики на AHU:

 1. AHU има функции на климатизација со обновување на топлината од воздух до воздух. Тенка и компактна структура со флексибилен начин на инсталација. Тоа во голема мера ги намалува трошоците за изградба и ја подобрува стапката на искористеност на просторот.
 2. AHU е опремен со разумно или јадро за обновување на топлината од енталпија. Ефикасноста за обновување на топлината може да биде поголема од 60%
 3. Интегрирана рамка од 25 mm тип панел, совршено е да се запре ладниот мост и да се зголеми интензитетот на единицата.
 4. Двојно кожа сендвич панел со висока густина СТП пена за да се спречи ладен мост.
 5. Намотките за греење / ладење се изработени од хидрофилни и антикорозивни обложени алуминиумски перки, ефикасно го елиминираат „водниот мост“ на јазот на перката и ја намалуваат отпорноста на вентилација и бучавата, како и потрошувачката на енергија, топлинската ефикасност може да се зголеми за 5% .
 6. Единицата нанесува единствена двојна засечена тава за одвод на вода за да се обезбеди кондензирана вода од разменувачот на топлина (чувствителна топлина) и целосно испуштање на серпентина.
 7. Усвојувајте висока ефикасност на вентилаторот за надворешен ротор, кој е слаб шум, висок статички притисок, непречено функционирање и намалување на трошоците за одржување.
 8. Надворешните панели на единицата се фиксираат со најлонски водечки завртки, ефикасно го решија студениот мост, што го олеснува одржувањето и испитувањето во ограничениот простор.
 9. Опремени со стандардни филтри за извлекување, со што се намалуваат просторот и трошоците за одржување.

 


 • Претходно:
 • Следно:

 • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја