Фабрики и работилници

Производство индустрии HVAC решение

Преглед

Производствените индустрии секогаш имаат голема побарувачка за клима уред бидејќи тие се главните потрошувачи на енергија во различни области.Со повеќе од 10 години докажано искуство во комерцијален/индустриски дизајн и инсталација HVAC, Airwoods е добро упатен во сложените потреби за контрола на климата на производните и индустриските капацитети. ефикасно и заштеда на енергија решение за клиентите, оптимизирање на производството и минимизирање на трошоците за производниот бизнис во исполнувањето на најстрогите барања на нашите клиенти.

Барања за HVAC за фабрики и работилници

Производствениот/индустрискиот сектор претставува широк опсег на потреби за греење и ладење, при што поединечни фабрики и работилници имаат свои уникатни барања.Фабриките кои работат на 24-часовен циклус на продуктивност бараат исклучително робустен HVAC систем кој може да одржува постојана, сигурна контрола на климата со релативно мало одржување.Производството на одредени производи може да бара строга контрола на климата во големи простори со мала или никаква варијација во температурата или различни температури и/или нивоа на влажност во различни делови на објектот.

Кога производот што се произведува дава нуспроизводи од хемикалии и честички во воздухот, соодветна вентилација и филтрирање се неопходни за заштита на здравјето и производите на вработените.Производството на електроника или компјутерски компоненти може да бара и услови за чиста просторија.

решенија_Сцени_фабрики01

Работилница за производство на автомобили

решенија_Сцени_фабрики02

Работилница за електронско производство

решенија_Сцени_фабрики03

Работилница за преработка на храна

решенија_Сцени_фабрики04

Гравурско печатење

решенија_Сцени_фабрики05

Фабрика за чипови

Ервудс решение

Дизајнираме и градиме висококвалитетни, високи перформанси, флексибилни прилагодени HVAC решенија за различни производствени и индустриски апликации, вклучувајќи тешки производствени, индустрии за храна и пијалоци, високотехнолошки производствени и фармацевтски производни средини кои бараат средини за чиста соба.

На секој проект му пристапуваме како на уникатен случај, секој со свој сет на предизвици што треба да ги реши.Ние спроведуваме целосна проценка на потребите на нашите клиенти, вклучувајќи ја големината на објектот, структурниот распоред, функционалните простори, пропишаните стандарди за квалитет на воздухот и буџетските барања.Нашите инженери потоа дизајнираат систем кој одговара на овие конкретни барања, без разлика дали преку надградба на компоненти во постојниот систем, или изградба и инсталирање на целосно нов систем.Можеме да обезбедиме и паметен систем за следење на контролата кој ќе ви помогне да регулирате одредени области во одредено време, како и разновидни планови за сервисирање и одржување за да го одржите вашиот систем да работи најдобро во годините што доаѓаат.

За производствените и индустриските капацитети, продуктивноста и ефикасноста се клучот за успехот, а супстандардниот или несоодветен HVAC систем може да има длабоко негативно влијание и на двете.Тоа е причината што Airwoods е деликатен за да обезбеди издржливи, сигурни и ефикасни решенија за нашите индустриски клиенти, и зошто нашите клиенти се потпираат на нас за да ја добијат работата како што треба првиот пат.

Референци на проектот


Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја
Оставете ја вашата порака