Дизајн

Прв клиент / ориентиран кон луѓе / интегритет / уживајте во работата / промената на извршувањето, континуирано

Иновации / споделување вредност / порано, побрзо, попрофесионално

Дизајн на продлабочување на проектот

Преглед: 

Airwoods има повеќе од 10 години долгогодишно искуство во прекуокеански климатизација и услуги за проектни инженеринг на чиста просторија и има свој тим за сервисирање на проекти со долгогодишно искуство. Според карактеристиките и реалниот напредок на секој проект, можеме да обезбедиме мулти-ниво на консултантски услуги за дизајн. (главно поделена на идеен дизајн, идеен дизајн, детален дизајн и фази на дизајнирање цртеж на конструкција) и Обезбедување на разни услуги за дизајн за клиенти (како што се консултантски услуги и предлози, дизајн за избор на опрема за климатизација, целосен дизајн на проект, оптимизација на оригинален дизајн, итн. .)

1. Фаза на дизајнирање:  

(1) идеен дизајн: дадете неколку предлози и идејни цртежи за клиентот во фазата на планирање на проектот и дадете проценета цена за проектот.

(2) прелиминарен дизајн: во почетната фаза на проектот, а клиентот има прелиминарни цртежи за планирање, можеме да ги обезбедиме прелиминарните HVAC дизајн нацрти за клиентот.

(3) детален дизајн: во фазата на имплементација на проектот, тоа е пред влегување во фаза на набавка, можеме да му обезбедиме на клиентот детални цртежи за дизајн на HVAC и да обезбедиме основа за договорот помеѓу клиентот и нас, исто така и за иднината имплементација на проектот.

(4) дизајн на градежен цртеж: во фазата на изградба на проектот, ќе обезбедиме детални цртежи за изградба на HVAC според резултатите од истражувањето на страницата на Проектот.

Clean-Indoor-HVAC-Design

2. Содржина на дизајнот на услугата:     

(1) бесплатни консултантски услуги и предлози

(2) обезбедете бесплатна пресметка на параметрите за климатизација, проверка и детален дизајн на избор на единица климатизација и обезбедете детални цртежи на единицата за климатизација.

(3) обезбедете професионални цртежи за дизајн (вклучително декорација, климатизација, електрични и други дисциплини) за целокупниот проект за климатизација и проект за чиста просторија. Што се однесува до тоа дали да наплаќаат, двете страни треба да комуницираат. Се разбира, цената е многу мала и симболична. Ако обете страни го потпишат целокупниот договор за набавка на проектот, овој дел од дизајнот и трошоците за консултации може да се одземат од целокупниот договор за набавка на проектот.

(4) обезбедете услуги за оптимизација на цртеж за постојните проекти за прелиминарно цртање. Што се однесува до тоа дали да наплаќаат, двете страни треба да комуницираат. Се разбира, цената е многу мала и симболична. Ако обете страни го потпишат целокупниот договор за набавка на проектот, овој дел од трошоците за консултантски дизајн може да се одземат од вкупниот договор за набавка на проектот.

ahu-CAD-Deepening-Design