Комерцијална зграда

Комерцијални згради HVAC решение

Преглед

Во секторот за комерцијални згради, ефикасното греење и ладење не е клуч само за создавање персонал и пријателска околина за клиентите, туку и за одржување на оперативните трошоци податливи. Без разлика дали станува збор за хотели, канцеларии, супермаркети или друга јавна комерцијална зграда треба да обезбедат рамномерна дистрибуција на греење или ладење, како и одржување на добар квалитет на воздухот. Воздушните дрва ги разбираат посебните потреби на деловната зграда и можат да прилагодат HVAC решение за буквално каква било конфигурација, големина или буџет.

Барања за HVAC за комерцијална зграда

Канцелариски згради и простории за малопродажба може да се најдат во згради од сите големини и форми, секој со свој сет на предизвици кога станува збор за дизајнот и инсталацијата на HVAC. Примарна цел за повеќето трговски простории за малопродажба е регулирање и одржување на пријатна температура за клиентите кои доаѓаат во продавницата, малопродажниот простор што е претопол или премногу ладен може да претставува одвраќање за купувачите. Што се однесува до канцелариската зграда, големината, распоредот, бројот на канцеларии / вработени, па дури и возраста на зградата треба да тежат во равенката. Квалитетот на воздухот во затворените простории е исто така важен фактор што треба да се земе предвид. Правилното филтрирање и вентилација се неопходни за спречување на мириси и заштита на респираторното здравје на клиентите и персоналот. На некои комерцијални простори може да биде потребно регулирање на температурата од 24-7 низ целиот објект за да се заштеди искористување на енергијата во време кога просторите не се зафатени.

solutions_Scenes_commercial01

Хотел

solutions_Scenes_commercial02

Канцеларија

solutions_Scenes_commercial03

Супермаркет

solutions_Scenes_commercial04

Фитнес центар

Решение за воздушни дрва

Ние обезбедуваме иновативни, ефикасни, сигурни HVAC системи за да се исполни квалитетот на воздухот во затворените простории. Исто така, флексибилност и ниски нивоа на звук потребни за канцелариски згради и простории за малопродажба, каде приоритет се удобноста и продуктивноста. За дизајнот на системот HVAC, ги земаме предвид факторите како што се големината на просторот, тековната инфраструктура / опрема и бројот на канцеларии или простории што треба да се регулираат индивидуално. Engineе направиме решение што е скроено за да обезбеди максимални перформанси, а трошоците за потрошувачка на енергија да бидат податливи. Ние исто така можеме да работиме со нашите клиенти за да им помогнеме да ги исполнат строгите стандарди за квалитет на воздухот во затворените простории. Доколку клиентите претпочитаат да го загреваат или ладат просторот само за време на работното време, можеме да ви заштедиме пари на сметките за енергија со обезбедување паметен систем за контрола што ќе ви помогне да го автоматизирате распоредот за греење и ладење за вашиот објект, дури и одржувајќи различни температури за различни простории.

Кога станува збор за HVAC за нашите трговски клиенти, ниедна работа не е премногу голема, премногу мала или премногу комплицирана. Со повеќе од 10 години искуство, Airwoods создаде репутација како лидер во индустријата во обезбедување на кориснички решенија за HVAC за широк опсег на деловни активности.