• Sensible Crossflow Plate Heat Exchangers

  Чувствителни разменувачи на топлина вкрстени плочи

  Принцип на работа на разменувачи на топлина на чувствителни вкрстени плочи: Две соседни алуминиумски фолии формираат канал за проток на свеж или издувен воздух. Топлината се пренесува кога струењата на воздухот течат крстосно низ каналите, а свежиот и издувниот воздух се тотално одделени. Карактеристики: Враќање на чувствителноста на топлината Вкупно раздвојување на струите на свеж воздух и издувен воздух Ефикасност на обновување на топлината до 80% обликување на 2 странични преса Двојно преклопен раб Целосно запечатување на споеви. Отпорност на разликата во притисокот до ...
 • Cross Counterflow Plate Heat Exchangers

  Разменувачи на топлина на плочки со спротивно проток

  Принцип на работа на разменувачи на топлина со чувствителност на вентилот на вентилот на вентилот на воздухот во воздухот: Две соседни алуминиумски фолии формираат канал за проток на свеж или издувен воздух. Топлината се пренесува кога делумните струи на воздухот течат вкрстено, а делумните струи на протокот се протегаат низ каналите, а свежиот и издувниот воздух се тотално одделени. Главни карактеристики: 1. Враќање на чувствителноста на топлината 2. Вкупно раздвојување на струите на свеж и издувен воздух 3. Ефикасност на обновување на топлината до 90% обликување на печатот од 4,2 страни 5 ...
 • Crossflow Plate Fin Total Heat Exchangers

  Врвни разменувачи на топлина на плоча со вкрстени плочи

  Принцип на работа на разменувачи на вкупна топлина на плочата Holtop Crossflow Plate (развиена хартија за јадро за размена на енталпија) Рамните плочи и брановидни плочи формираат канали за проток на свеж или издувен воздух. Кога двата воздушни пареа поминуваат низ разменувачот вкрстено со температурна разлика, е обновен. Главни карактеристики 1. Направено од ЕР-хартија, која се одликува со висока пропустливост на влага, добра затегнатост на воздухот, одлична отпорност на солза и отпорност на стареење. 2. Структурирана духовитост ...
 • Rotary Heat Exchangers

  Ротирачки разменувачи на топлина

  Главни карактеристики на ротирачкиот разменувач на топлина: 1. Висока ефикасност на обновување на топлината од разумно или енталпија 2. Двоен систем на запечатување на лавиринт обезбедува минимално истекување на воздухот. 3. Напорите за самочистење го продолжуваат циклусот на услуги, намалувајќи ги трошоците за одржување. 4. Секторот за двојно чистење го минимизира пренесувањето од издувниот воздух во доводот на воздухот. 5. Подмачкано подмачкување за време на животот не бара одржување при нормална употреба. 6. Внатрешните краци се користат за механичко врзување на ламинациите на роторот за зајакнување на тркалото. 7. ...
 • Heat Pipe Heat Exchangers

  Разменувачи на топлина на топлински цевки

  Главна карактеристика на разменувачи на топлина на топлински цевки 1. Нанесување на купер цевка со хидрофилна алуминиумска перка, мала отпорност на воздух, помалку кондензациона вода, подобра антикорозивна. 2. Поцинкувана челична рамка, добра отпорност на корозија и поголема издржливост. 3. Делот за изолација на топлина ги одделува изворот на топлина и изворот на студ, а потоа течноста во цевката нема пренос на топлина кон надвор. 4. Специјална внатрешна структура на мешан воздух, порамномерна дистрибуција на проток на воздух, што ја прави размената на топлина подоволна. 5. Различни wor ...
 • Desiccant Wheels

  Тркала за сушење

  Како работи тркалото за сушење? Лесното тркало за суво средство за сушење работи на принципот на сорпција, што е процес на адсорпција или апсорпција со кој средството за сушење ја отстранува водената пареа директно од воздухот. Воздухот што треба да се исуши поминува низ тркалото за сушење и средството за сушење ја отстранува водената пареа директно од воздухот и ја држи додека ротира. Како што пресушувачот со влага помина низ секторот за регенерација, водената пареа се пренесува во загреан проток на воздух, што е ...