• Vertical Type Heat Pump Energy Heat Recovery Ventilator

  Вентилатор за обновување на топлината со енергија на топлинска пумпа со вертикален тип

  Вграден систем за топлинска пумпа за да се постигне повеќекратно враќање на енергијата и поголема ефикасност; Може да работи како свеж климатик во сезоната на трансакции, добар партнер со системот за климатизација; Константна контрола на температурата и влажноста на свеж воздух, со контрола на концентрација на СО2, штетен гас и прочистување на ПМ2,5 за да се направи свеж воздух поудобен и поздрав. Карактеристика на вертикален вентилатор за обновување на топлината со енергија на топлинска пумпа:  
 • Residential Energy Recovery Ventilator with Internal Purifier

  Резиденцијален вентилатор за обновување на енергијата со внатрешен прочистувач

  Трислоен систем за филтрирање со висока ефикасност: примарен филтер, среден филтер и филтер за висока ефикасност HEPA. Ефикасноста на прочистување на PM2.5 на целата машина е до 99%. Панел од легура на цинк-алуминиум со високи перформанси против корозија и едноставен и елегантен изглед. Интегрирана внатрешна структура на ЕПП ако е со висока јачина, отпорност на удар, заштита на животната средина и без мирис. DC мотор со 5 брзини, мала потрошувачка на енергија, низок шум и долг животен век. Ново дизајнираниот противтек ...
 • Fresh Air Dehumidifier

  Одвлажнувач за свеж воздух

  Следењето на квалитетот и влажноста на воздухот во вашиот дом е од суштинско значење за вашето здравје и удобност, како и за заштита на вашиот дом и предмети. Централниот дехимификатор на Holtop е дизајниран да работи со други HVAC системи за да донесе свеж и чист надворешен воздух во вашиот дом. Принцип на работа на системите за сушење на свеж воздух на Холтоп Холтоп системот за прочистување и одвлажнување на свеж воздух го усвојува принципот на ладење за сушење на воздухот. Со намалување на температурата на воздухот, вишокот ...
 • Sensible Crossflow Plate Heat Exchangers

  Чувствителни разменувачи на топлина вкрстени плочи

  Принцип на работа на разменувачи на топлина на чувствителни вкрстени плочи: Две соседни алуминиумски фолии формираат канал за проток на свеж или издувен воздух. Топлината се пренесува кога струењата на воздухот течат крстосно низ каналите, а свежиот и издувниот воздух се тотално одделени. Карактеристики: Враќање на чувствителноста на топлината Вкупно раздвојување на струите на свеж воздух и издувен воздух Ефикасност на обновување на топлината до 80% обликување на 2 странични преса Двојно преклопен раб Целосно запечатување на споеви. Отпорност на разликата во притисокот до ...
 • Cross Counterflow Plate Heat Exchangers

  Разменувачи на топлина на плочки со спротивно проток

  Принцип на работа на разменувачи на топлина со чувствителност на вентилот на вентилот на вентилот на воздухот во воздухот: Две соседни алуминиумски фолии формираат канал за проток на свеж или издувен воздух. Топлината се пренесува кога делумните струи на воздухот течат вкрстено, а делумните струи на протокот се протегаат низ каналите, а свежиот и издувниот воздух се тотално одделени. Главни карактеристики: 1. Враќање на чувствителноста на топлината 2. Вкупно раздвојување на струите на свеж и издувен воздух 3. Ефикасност на обновување на топлината до 90% обликување на печатот од 4,2 страни 5 ...
 • Crossflow Plate Fin Total Heat Exchangers

  Врвни разменувачи на топлина на плоча со вкрстени плочи

  Принцип на работа на разменувачи на вкупна топлина на плочата Holtop Crossflow Plate (развиена хартија за јадро за размена на енталпија) Рамните плочи и брановидни плочи формираат канали за проток на свеж или издувен воздух. Кога двата воздушни пареа поминуваат низ разменувачот вкрстено со температурна разлика, е обновен. Главни карактеристики 1. Направено од ЕР-хартија, која се одликува со висока пропустливост на влага, добра затегнатост на воздухот, одлична отпорност на солза и отпорност на стареење. 2. Структурирана духовитост ...
 • Ceiling Heat Pump Energy Heat Recovery Ventilation System

  Систем за вентилација на топлина за обновување на енергијата од топлинска пумпа за топлина

  Како развој на економијата, голема употреба на јаглен и фосилни горива за производство на прашина, јаглерод диоксид, сулфур диоксид и други штетни материи, што доведува до абнормално време, сериозно загадување на воздухот, значително зголемена концентрација на ситни честички (PM2.5). Тоа сериозно влијае на нашата работа, живот и здравје. Во споредба со традиционалниот разменувач на свеж воздух, подолу се дадени нашите предности: 1. Двостепен систем за враќање на топлина со пумпа за топлина и разменувач на топлина за воздух. 2. Балансирана вентилација ...
 • Suspended Heat Energy Recovery Ventilators

  Суспендирани вентилатори за обновување на топлинската енергија

  Вентилаторите за обновување на енергијата се централни системи за вентилација обезбедуваат свеж воздух, отстрануваат застоен воздух во затворените простории и ја балансираат влажноста во зградата. Покрај тоа, тие можат да ја користат топлината обновена од застоениот воздух за да го загреат влезниот чист воздух на удобна температура. Сето ова помага да се создаде чиста и пријатна околина што ја подобрува благосостојбата на корисниците на зградите. Главна карактеристика на Eco-Smart HEPA вентилаторите за обновување на енергијата: Волумен на воздух со широк опсег од 150m3 / h до 6000m3 / h, 10 брзини ...
 • Wall Mounted Energy Recovery Ventilators

  Вентилатори за обновување на енергијата поставени на Wallид

  Повеќекратно прочистување на ХЕПА од 99% внатрешна и надворешна филтрација на воздухот Високо ефикасно враќање на топлината и влажноста за оптимизиран комфор на воздухот Внатрешен мал позитивен притисок за да го задржите загадениот воздух на отворено далеку Вентилатор за висока ефикасност со ДЦ мотори Далечински управувач Индекс на квалитет на воздух (AQI) Мониторинг на тишина Лесна инсталација 
 • Vertical Energy Recovery Ventilator with HEPA Filters

  Вертикален вентилатор за враќање на енергијата со филтри за ХЕПА

  Трокреветна филтрација 99% HEPA филтрација Малку позитивен притисок во затворено Висока ефикасност стапка на обновување на енергијата Опционална вентилатор за висока ефикасност со DC мотори Далечински управувач Шарен дизајн Визуелно управување LCD екран Вертикални вентилатори за обновување на енергијата
 • Rotary Heat Exchangers

  Ротирачки разменувачи на топлина

  Главни карактеристики на ротирачкиот разменувач на топлина: 1. Висока ефикасност на обновување на топлината од разумно или енталпија 2. Двоен систем на запечатување на лавиринт обезбедува минимално истекување на воздухот. 3. Напорите за самочистење го продолжуваат циклусот на услуги, намалувајќи ги трошоците за одржување. 4. Секторот за двојно чистење го минимизира пренесувањето од издувниот воздух во доводот на воздухот. 5. Подмачкано подмачкување за време на животот не бара одржување при нормална употреба. 6. Внатрешните краци се користат за механичко врзување на ламинациите на роторот за зајакнување на тркалото. 7. ...
 • Heat Pipe Heat Exchangers

  Разменувачи на топлина на топлински цевки

  Главна карактеристика на разменувачи на топлина на топлински цевки 1. Нанесување на купер цевка со хидрофилна алуминиумска перка, мала отпорност на воздух, помалку кондензациона вода, подобра антикорозивна. 2. Поцинкувана челична рамка, добра отпорност на корозија и поголема издржливост. 3. Делот за изолација на топлина ги одделува изворот на топлина и изворот на студ, а потоа течноста во цевката нема пренос на топлина кон надвор. 4. Специјална внатрешна структура на мешан воздух, порамномерна дистрибуција на проток на воздух, што ја прави размената на топлина подоволна. 5. Различни wor ...
12 Следно> >> Страна 1/2