Еднокреветна соба Вентилатор за враќање на топлинска енергија без канал, монтиран на ѕид

Краток опис:

Одржувајте ја регенерацијата на топлината и рамнотежата на влажноста во затворените простории
Спречете ја прекумерната влажност во затворен простор и создавање мувла
Намалете ги трошоците за греење и климатизација
Снабдување со свеж воздух
Извлечете го застарениот воздух од собата
Трошете малку енергија
Операција за тишина
Високоефикасен керамички енергетски регенератор


Детали за производот

Најчесто поставувани прашања

вентилатор за обновување на енергија во една соба

Главни карактеристики:

 1. Снабдување со свеж воздух и наизменично извлекување на застоен воздух од просторијата
 2. Одржувајте ја регенерацијата на топлината и рамнотежата на влажноста во затворените простории
 3. Намалете ги трошоците за греење и климатизација
 4. Лесно се монтира низ внатрешниот ѕид со дијаметар на дупка од 160-170mm
 5. Автоматската бленда може да ги спречи инсектите да влезат и студениот воздух да тече наназад кога уредот ќе престане
 6. Трошете малку енергија
 7. Операција за тишина
 8. Спречете ја прекумерната влажност во затворен простор и создавање мувла
 9. Високоефикасен керамички енергетски регенератор
 10. Надворешната хауба може да спречи одлив на дожд и гнездење на птиците

Вентилатор за обновување на енергија во една соба (2)

Реверзибилен EC-вентилатор

Реверзибилен аксијален вентилатор со EC мотор.Поради применетата ЕКтехнологија вентилаторот е опремен со мала потрошувачка на енергија и тивко работење.Моторот на вентилаторот има интегриран термичкизаштита од прегревање и топчести лежишта за долг работен век.

Керамички регенератор на енергија

Високотехнолошкиот керамички акумулатор за енергија со регенерацијаефикасноста до 97% обезбедува обновување на топлината од екстрактот на воздухот за загревање на протокот на доводниот воздух.Поради клеточната структура науникатен регенератор има голема површина за контакт со воздух и високатоплински спроводливи и топлински акумулирачки својства.

Керамичкиот регенератор е обработен со антибактериски состав кој го спречува растот на бактериите во внатрешноста на енергетскиот регенератор.Антибактериските својства траат 10 години.

Филтри за воздух

Двата интегрирани филтри за воздух со вкупна стапка на филтрација G3 обезбедуваатснабдување и извлекување на филтрација на воздух.Филтрите спречуваат навлегување на прашина и инсекти во доводниот воздух и контаминација наделови за вентилатор.Филтрите имаат и антибактериски третман.

Чистењето на филтерот се врши со правосмукалка или водаиспирање.Антибактерискиот раствор не се отстранува.Филтерот F7 едостапен како специјално нарачан додаток, но кога ќе се инсталира, тоаго намалува протокот на воздух до 40 m³/h.

Режими на работа 

Режим на вентилација:Вентилаторот работи во режим на екстракција на воздух или во режим на довод на воздух со одредена брзина.Во случај на синхрона работа на два поврзани вентилатори, еден уред работи во режим на напојување, а другиот во режим на екстракција.Режим на регенерација:Вентилаторот работи во два циклуса, по 65 секунди, за да обезбеди регенерација на топлина и влага. режим на работа

 

Принцип на работа

Реверзибилното работење на вентилаторот овозможува регенерација на енергијата и се состои од два циклуса:

ЦИКЛУС I

Загадениот топол воздух се извлекува од просторијата и додека поминува покрај керамичкиот енергетски регенератор, рекуператорот ќе ја апсорбира топлината и влагата.За 65 секунди, кога енергетскиот регенератор се загрева, вентилаторот автоматски се префрла во режим на напојување.

ЦИКЛУС II

Свежиот, но ладен надворешен воздух тече низ топлинскиот регенератор и ја апсорбира акумулираната топлина и влага, така што температурата на доводниот воздух ќе се приближи до собната температура.За 65 секунди, кога енергетскиот регенератор ќе се залади, вентилаторот се префрла на режимот за извлекување воздух.Циклусот започнува од почеток.

Вентилатор за повраток на енергија во една соба (1)

Апликации

Вентилаторот е дизајниран да обезбеди континуирана механичка размена на воздух во куќи, канцеларии, хотели, кафулиња, конференциски салии други станбени и јавни простории.Вентилаторот е опремен со керамички разменувач на топлина кој овозможува снабдување сосвеж филтриран воздух загреан со помош на регенерација на топлина од екстракт од воздухот.Вентилаторот е дизајниран за монтирање низ ѕид и е оценет за непрекината работа.Транспортираниот воздух не смее да содржи запаливи или експлозивни смеси, испарување на хемикалии, лепливи материи, влакнести материјали, груба прашина, саѓи и честички од масло или средини поволни за формирање на опасни материи (токсични материи, прашина, патогени бактерии).

Сертификати за вентилатор за обновување на топлина во една соба

Вентилатор за повраток на енергија во една соба (1)

Видео за инсталација за HRV за еднокреветна соба

https://www.airwoods.com/manufacturing/

Контактирајте не

Email: info@airwoods.com       Mobile Phone: +86 13242793858‬


 • Претходно:
 • Следно:

 • Испратете ни ја вашата порака:

  Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја
  Оставете ја вашата порака