Образовни објекти

Образование зграда HVAC решение

Преглед

Потребите за греење и ладење на образовните институции и кампусите се широки и разновидни, што бараат добро дизајнирани системи за да обезбедат безбедна и удобна средина за учење.Airwoods ги разбира сложените потреби на образовниот сектор и се здоби со солидна репутација за дизајнирање и инсталирање на HVAC системи кои ги исполнуваат и ги надминуваат очекувањата на нашите клиенти.

Барања за HVAC за образовни објекти

За образовниот сектор, ефикасната контрола на климата не е само обезбедување на удобни температури низ објектот, туку и управување со контролата на климата низ мноштво простори и големи и мали, како и сместување на групи луѓе кои се среќаваат во различни периоди од денот.За максимална ефикасност, ова бара комплексна мрежа на единици што може да се управуваат независно за оптимална употреба за време на пик и вон шпиц.Дополнително, бидејќи просторијата полна со луѓе може да биде почва за патогени во воздухот, важно е системот HVAC да ги исполни строгите барања за квалитет на воздухот во затворените простории преку комбинација на ефективна вентилација и филтрирање.Бидејќи повеќето образовни институции работат со тесни буџети, исто така е од клучно значење за училиштето да може да обезбеди оптимални средини за учење додека ефикасно управува со трошоците за потрошувачка на енергија.

решенија_Сцени_образование03

Библиотека

решенија_Сцени_образование04

Затворена спортска сала

решенија_Сцени_образование01

Класната соба

решенија_Сцени_образование02

Канцелариска зграда за наставници

Ервудс решение

Во Airwoods, ние ќе ви помогнеме да создадете средини со супериорен квалитет на воздухот во затворените простории и ниски нивоа на звук што ви се потребни за удобни, продуктивни образовни објекти за студенти, наставници и персонал, без разлика дали работите во училиште, универзитет или колеџ во заедницата К-12.

Познати сме по нашата способност да дизајнираме и изградиме сопствени решенија за HVAC кои ги исполнуваат уникатните барања на образовните објекти.Ние спроведуваме целосна евалуација на објектот (или погодените згради на кампусот), земајќи ги предвид инфраструктурата, дизајнот, функционалноста и ефикасноста на тековниот систем за климатизација.Потоа дизајнираме систем за да обезбеди оптимални услови во различни простори.Нашите техничари ќе работат со вас за да се осигураат дека вашите системи за вентилација ги исполнуваат или надминуваат стандардите за квалитет на воздухот.Можеме да инсталираме и паметни контролни системи за следење кои можат да ја регулираат температурата во многу различни простори според часовите и големини, за да можете да ги намалите сметките за енергија само со греење и ладење на одредени простории додека тие се користат.Конечно, за да го максимизирате излезот и долговечноста на вашиот HVAC систем, Airwoods може да обезбеди стратегија за постојана грижа и одржување што одговара на вашите буџетски барања.

Без разлика дали градите нов кампус од основата, или се обидувате да го доближите историскиот образовен објект до сегашните кодови за енергетска ефикасност, Airwoods има ресурси, технологија и експертиза да создаде и имплементира решение за климатизација и климатизација што ќе ги исполни барањата на вашето училиште. треба уште многу години.


Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја
Оставете ја вашата порака