ГМП чиста соба

Решение за чиста соба во ГМП

Преглед

GMP се залага за добра производна пракса, препорачаните процедури ги стандардизираат производствените променливи со минимални барања во разновидни индустрии. Вклучете прехранбена индустрија, производство на фармацевтски производи, козметика и сл. Ако вашата деловна активност или организација бара една или повеќе простории за чистење, од клучно значење е да имате HVAC систем што ја регулира внатрешната средина и ги одржува највисоките стандарди за квалитет на воздухот. Со нашето долгогодишно искуство во чиста соба, Airwoods има експертиза за дизајнирање и градење на чисти соби според најстрогите стандарди во рамките на која било структура или апликација.

Барања за HVAC за чиста соба

Чиста просторија е еколошки контролиран простор што е практично ослободен од загадувачи на животната средина, како што се прашина, алергени во воздухот, микроби или хемиски испарувања, мерено во честички на метар кубен.

Постојат различни класификации на чисти простории, во зависност од апликацијата и колку воздухот мора да биде загадувач. Чисти простории се потребни во многу истражувачки апликации како што се биотехнологија, медицинска и фармацевтска област, како и при производство на чувствителна електронска или компјутерска опрема, полупроводници и воздушна опрема. За чисти простории е потребен специјализиран систем на проток на воздух, филтрирање, па дури и wallидни материјали за да се одржи квалитетот на воздухот според пропишаните стандарди. Во многу апликации, можеби е потребно регулирање на влажноста, температурата и контролата на статички електрицитет.

solutions_Scenes_gmp-cleanroom05

Фабрика за медицински апарати

solutions_Scenes_gmp-cleanroom01

Фабрика за храна

solutions_Scenes_gmp-cleanroom03

Фабрика за козметика

solutions_Scenes_gmp-cleanroom04

Болница Централна просторија за снабдување

solutions_Scenes_gmp-cleanroom02

Фармацевтска фабрика

Решение за воздушни дрва

Нашата единица за ракување со воздухот во Cleanroom, системите за тавани и прилагодените простории за чистење се идеални за објекти што бараат управување со честички и загадувачи во чиста просторија и лабораториски средини, вклучувајќи фармацевтско производство, чувствително електронско производство, медицински лаборатории и истражувачки центри.

Инженерите и техничарите на воздушните дрва се долгогодишни експерти во дизајнирање, градење и инсталирање на сопствени чистили според која било класификација или стандард што ги бараат нашите клиенти, имплементирајќи комбинација на квалитетно филтрирање ХЕПА со напредна технологија за проток на воздух за да го задржите ентериерот удобен и загадувач. За простории за кои е потребно, можеме да ги интегрираме компонентите за јонизација и одвлажнување во системот за регулирање на влагата и статичкиот електрицитет во просторот. Можеме да дизајнираме и изградиме простории за чистење софтвер и тврд allид; можеме да инсталираме модуларни чисти простории за поголеми апликации за кои може да биде потребна модификација и проширување; и за потрајни апликации или големи простори, можеме да создадеме вградена чиста просторија за сместување на која било количина опрема или кој било број на вработени. Ние исто така обезбедуваме едношалтерски услуги за целокупно пакување на проектот EPC и ги решаваме сите потреби на клиентите во проектот за чиста просторија.

Нема место за грешка кога станува збор за дизајнирање и инсталирање на чисти соби. Без разлика дали конструирате нова чиста соба од темел или ја модифицирате / проширувате вашата постоечка, Airwoods има технологија и експертиза за да осигури дека работата ќе се заврши правилно за прв пат.

Користена литература на проектот