Центрифугален чилер за постојан магнет Синхрон магнет серија CVE

Краток опис:


Детали за производот

Најчесто поставувани прашања

Брз-постојан магнетски синхрон инвертер мотор
Првиот PMSM со голема моќност и голема брзина во светот се користи за овој центрифугален чилер. Неговата моќност е поголема од 400 kW, а брзината на ротација е над 18000 вртежи во минута. Ефикасноста на моторот е над 96% и 97,5% максимално, повисока од националниот стандард 1 за перформансите на моторот. Тој е компактен и лесен. Брзиот PMSM 400kW тежи исто како и индукциски мотор од 75kW. Со усвојување на технологија за ладење со спирално ладилно ладење за ладење на статорот и роторот, температурата на моторот може да се контролира на околу 40 at, обезбедувајќи ефикасно работење.
Двостепено работно коло со голема брзина на моторотЕдиницата усвојува високо-брзински мотор директно-управувано двостепено работно коло. Откажани се брзините за забрзување и 2 радијални лежишта, што ќе ја подобри ефикасноста и ќе ја намали механичката загуба за најмалку 70%. Со директен погон и едноставна структура, компресорот работи сигурно во помала големина. Волуменот и тежината на компресорот се само 40% од истиот капацитет на конвенционалниот компресор. Без висока фреквенција на бучава од брзини за забрзување, работниот звук на компресорот е многу помал. Тоа е 8dBA пониско од конвенционалната единица.  width=
 width=
Пневматски дизајн со „широк опсег“ со сите состојби

Работното коло и дифузорот се оптимизирани за да се реализира високо-ефикасна работа на компресорот под оптоварување од 25-100%. Во споредба со конвенционалниот дизајн кој се базира на работење со полн товар, овој дизајн може да го намали слабеењето на ефикасноста на компресорот. Конвенционалниот инвертер центрифугален чилер реализира контрола на капацитетот преку променливата брзина на компресорот и променливиот агол на отворање на прозорецот за водење што започнува да се намалува под оптоварување од 50 ~ 60%. Сепак, центрифугалниот чилер од серијата Gree CVE може директно да ја промени брзината на компресорот под 25 ~ 100% оптоварување за да се намали загубата на гас од прозорецот за водење и да се подобрат работните перформанси под сите услови.

Инсталиран инвертер со синусен бран

Со усвојување на технологија за контрола без сензор, роторот на моторот може да се постави без сонда. Со технологијата на исправување што може да се контролира со PWM, инверторот може да произведува мазен синусен бран за да ја подобри ефикасноста на моторот. Инверторот е директно инсталиран на единицата, заштедувајќи им простор на корисниците. Покрај тоа, сите комуникациски жици се поврзани фабрички за да се подобри сигурноста на единицата.

 width=
 width=
Дифузер со слаб вискозитет

Единствениот дизајн на дифузер со низок вискозитет и прозорецот за водење на воздушни фолии можат ефикасно да го претворат гасот со голема брзина во гас со висок статички притисок за да реализираат враќање на притисокот. Под делумно оптоварување, пренасочувањето на лопатката ја намалува загубата на повратниот проток, ги подобрува перформансите на делумното оптеретување и го проширува опсегот на работа на единицата

Двостепена технологија за компресија
Во споредба со едностепен систем за ладење, двостепената компресија ја подобрува ефикасноста на циркулацијата за 5% ~ 6%. Брзината на вртење на компресорот е намалена така што компресорот е посигурен и издржлив.
 width=
 width=
Високо-ефикасна херметичка коло
Компресорско коло е тројно херметичко коло, кое е поефикасно и посигурно од неподвижното коло. Донесува 3-димензионална структура на воздушни фолии, така што е поадаптивна. Преку анализа на конечни елементи, 3-координирана машина за проверка, тест за динамичка рамнотежа, тест за поголема брзина и вистински тест под реална работна состојба, се осигурува дека работното коло ги исполнува условите за дизајн и е способно за стабилно работење. Вршкото и основното вратило усвојуваат врска без клуч, што може да избегне делумна концентрација на стрес и вон-баланс на додатокот на роторот, што е предизвикано од клучното поврзување, со што се подобрува стабилноста на работата на компресорот.
Високо-ефикасен разменувач на топлина
Површината за размена на топлина е дизајнирана врз основа на механизмот за пренос на топлина. Оптимизирано е да се намали загубата на проток на притисок и потрошувачката на енергија. Под-ладилникот е опремен на дното на кондензаторот. Со повеќе ограничувања на протокот, степенот на под-ладење може да биде до 5. Средната изолациона плоча усвојува лесна цевка која е двојно подебела од цевката со навој за да се спои со потпорна табла, затоа, бакарна цевка нема да се оштети под ударот на брзото ладилно средство. Дизајнот на плочи со жлебни цевки со 3-V е усвоен за да се гарантира ефект на запечатување.
 width=
 width=
Напредна платформа за контрола
Се користи процесор со 32-битни процесори и DSP-сигнали со високи перформанси. Високата точност на собирање податоци и капацитетот за обработка на податоците ја обезбедуваат одликата и точноста на контролата на системот во реално време. Заедно со разнобојниот LCD екран на допир, корисникот може лесно да реализира автоматска контрола и рачна контрола при дебагирање. Исто така, усвојува интелигентен алгоритам за контрола на сложениот-PID компонента, интегриран со интелигентна технологија, технологија на заматеност и нормален алгоритам за контрола на PID, така што системот е способен за брза реакција и стабилни перформанси.

  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

    Категории производи