Холтоп модуларен чилер со воздушно ладење со топлинска пумпа

Краток опис:

Холтоп модуларните чилери со воздушно ладење се нашиот најнов производ базиран на повеќе од дваесет години редовно истражување и развој, акумулација на технологија и искуство во производството што ни помогна да развиеме чилери со стабилни и сигурни перформанси, значително подобрена ефикасност на пренос на топлина на испарувачот и кондензаторот.На овој начин тоа е најдобриот избор за заштеда на енергија, заштита на околината и постигнување удобен систем за климатизација.


Детали за производот

Најчесто поставувани прашања

банер на веб-страница 2021 01 април

Преглед на производот:

Модуларен чилер со воздушно ладење Holtopсенашитенајновопроизводбазирано нанаддваесет години редовно истражување и развој, акумулација на технологија и искуство во производството што ни помогна да се развиемеcхилери со стабилни и сигурни перформанси, значително подобрена ефикасност на пренос на топлина на испарувачот и кондензаторот.На овој начин тоа е најдобриот избор за заштеда на енергија, заштита на околината и постигнување удобен систем за климатизација.

ХолтопМодулар со воздушно ладењеЧилеркористете воздух како извор за ладење и вода за ладење како медиум за ладење за централните единици за климатизација.Оваа серија производи има различни типови на спецификации капацитет за ладење кои се движат од65 to 130kW и капацитет за греење кои се движат од71до141kW.Може да ја задоволи побарувачката при различни оптоварувања со FCU и комбиниран тип AHU, итн. Терминалната опрема се состои од различни централни системи за климатизација кои можат да ги задоволат барањата за ладење на зградата.Единиците имаат предности на компактна структура, висока ефикасност, низок шум и долг животен век, практично работење итн. Може да обезбеди секаков централен систем за климатизација и процеси со разладена вода.Холтоп модуларен чилер со воздушно ладење можешироко користен воhotels,hболници,sподрипнувајќиmсите,oканцеларијаbградби,cнеми,mетална индустрија,oil &cхемискаiиндустрија,mпроизводствоiиндустрија,eелектроникаiиндустрија,eелектроцентрали и сл.

Опис на производот

Поладен структурен дизајн

Карактеристики на производот

1. Интегрирана заштита:Дизајнирање на повеќе од 10 безбедносни заштитни функции, кои можат да ја обезбедат единицата на чилерот и системот за работа во сеопфатна заштита.Единицата може да се контролира преку систем за следење со повеќе променливи за да се обезбеди стабилна и ефикасна работа на единицата.

Заштита на производот

2. Широк температурен опсег на примена, без грижи за работа:Единицата за чилер е погодна за работа во широк опсег на надворешна температура, од -20°C~48°C.

контрола на температурата

3. Работа на единицата за чилер кога има дефект:Една единица е дизајнирана со повеќе компресори.Кога еден од компресорите откажува, остатокот од компресорите во системот сè уште може да работи нормално без да влијае на работата на целиот систем.

По грешка на системот

4. Модуларна комбинација:Чилерот прифаќа модуларен комбиниран дизајн и не треба да ја поставува главната или под-главната единица.Секоја комбинација може да поврзе најмногу 16 единици, дури и тие се направени од различни модели, за да се задоволат променливите барања на различни згради.

Комбиниран дизајн

5. Чекор за почеток:Вклучување на сите единици во чекори, со цел да се намали стартната струја, да се намали ударот на електричната мрежа и да се избегне влијание врз безбедноста на друга електрична опрема.

Започнување со чекор

6. Флексибилна апликација:Инвестиција:Додадете дополнителни единици во комбинација во секое време, погодно за повеќе фази на инвестирање.Транспорт:Волуменот на секоја единица е компактен, може да се транспортира поединечно, не му треба кран на местото на проектот, може да заштеди транспортни трошоци.Инсталација:Не бара машинска просторија или систем за ладење на вода, само некаде со добра вентилација.Водоводните цевки се дизајнирани од страната на единицата, што може да биде лесно за поврзување со ладна вода и да заштеди простор за инсталација.Систем:Кај системот за циркулација на вода, покрај стандардната употреба на системот со постојан проток, опционално е да се користи примарната пумпа со систем со променлив проток, а опционално е да се избере и контролниот кабинет со променлива брзина.

7. Паметен систем за одмрзнување:Насетувајќи со системот со повеќе променливи да има точна проценка за ситуацијата на замрзнување, самиот чилер може да го избере најдоброто време за влегување или излегување од одмрзнување, за да избегне недоволно одмрзнување или прекумерно одмрзнување.Во дуплекс систем, единиците можат да постигнат наизменично одмрзнување.Кога се загревате при екстремни услови на ниска температура, поставете рачно одмрзнување за подобри перформанси.

систем за одмрзнување

8. Интелигентен систем за контрола на PLC:Системот за контрола на PLC ги комбинира едноставноста и практичноста на системот за жичана контрола и предностите на централизираниот систем за контрола на групата за да се постигне централизирана контрола од групата чилер.Еден систем за контрола на PLC може да управува со 1 до 8 групи.Секоја група може да контролира од 1 до 16 парчиња модуларни чилери.Системот може да контролира до 128 модуларни чилери.Контролниот систем исто така испорачува различни функции како што се префрлување на групниот режим, прилагодување на температурата, контрола на вклучување/исклучување итн. за прифаќање на бројни апликации.

PLC контрола

9. Бесплатен пристап до системот за автоматизација на згради:Стандардниот комуникациски интерфејс за градење RS485 доаѓа со отворен пристап до стандардниот протокол за комуникација ModBus.Уредот може лесно да се поврзе со системот за контрола на зградата (BAS) за централизирана контрола, лесно да се постигне интелигентна контрола, да се избегне непотребно трошење енергија и да се заштедат оперативните трошоци за климатизацијата.

Систем за автоматизација на згради

Параметар на производот

Параметар на производот
Модел/спецификација HFW-65HA1 HFW-65HA1-L HFW-130HA
1
HFW-130HA1-L
Нормален тип на температура Тип со ниска температура Нормален тип на температура Тип со ниска температура
Номинален капацитет за ладење (KW) 65 63 130 130
Номинален капацитет за греење (KW) 71 71 142 141
Ладење Номинална вкупна влезна моќност (KW) 19.5 18.7 39 37.7
Греење Номинална вкупна влезна моќност (KW) 21 19.5 42 38.8
Номинален капацитет за ладење при ниска температура (KW) / 52 / 100
Вкупна номинална влезна моќност на греење при ниска температура (KW) / 18.6 / 37
Напон 380V/3N~/50Hz
Ладилно средство R410A
Делови за гас Електронски експанзионен вентил
Компресор Тип Херметички свиток
Количина 2
Вентилатор Тип Аксијален вентилатор со низок шум
Моќност (kw) 0,9*2 1,5*2
Разменувач на топлина од страна на воздухот Проток на воздух (m³/h) 14000*2 19500*2
Тип Високоефикасна размена на топлина со ребра
Разменувач на топлина покрај водата Номинален проток на вода (m³/h) 11.5 11.5 22.5 22.5
Тип Високоефикасен разменувач на топлина од школка и цевки
Пад на притисокот на водата (kPa) 30 40
Приклучна цевка за влез/излез на вода DN50 DN65
Димензии Ш*В*Д (мм) 1810*960*2350 2011*1100*2300
Нето тежина (кг) 580 600 1000 1050

Видео


  • Претходно:
  • Следно:

  • Испратете ни ја вашата порака:

    Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја
    Оставете ја вашата порака