Дали навистина функционираат прочистувачите на воздух?

Можеби сте добиле алергии.Можеби сте добиле премногу притисни известувања за квалитетот на воздухот во вашата област.Можеби сте слушнале дека може да помогне да се спречи ширењето на СОВИД-19.Без оглед на вашата причина, размислувате да добиете воздухпрочистувач, но длабоко во себе, не можете а да не се запрашате: Направете воздухпрочистувачиработа?Тие ветуваат дека ќе ја филтрираат прашината, поленот, чадот, дури и бактериите, но дали навистина го испорачуваат тоа или се само прескапи навивачи?

Прочистувач на воздух дизајниран да го подобри квалитетот на воздухот во една соба.ЕПА и многу лекари се согласуваат дека прочистувачите на воздухот се корисни.Особено ако надворешното загадување е големо или ако е премногу студено за да ги отворите прозорците и да пуштите тони свеж воздух.

„Вирусни капки, како SarsCoV2 и грип, тие можат да останат суспендирани во воздухот со часови, така што филтерот за воздух не може да наштети, но запомнете дека капките можат да слетаат и на површините и да седат таму“, објаснува д-р Елиот.„Прочистувачот на воздухот не треба да го замени носењето маски, миењето раце, изолацијата, не споделувањето лични производи и мерките за дезинфекција“.Како што вели ЦДЦ, сметајте ја вентилацијата како дел од „слоевитната стратегија“ за спречување на ширењето на коронавирусот.

Значи, какви видови на прочистувачи на воздух треба да избереме и да избегнуваме?

Некои видови напрочистувачи на воздух, конкретно генераторите на озон испуштаат озон за време на процесот на прочистување.Озонот е безбоен, токсичен и нестабилен гас кој има три атоми на кислород во секоја од неговите молекули.Гасот природно се појавува во горниот дел од атмосферата, но исто така е честа компонента на вештачкиот смог.Прочистувачите на воздух што генерираат озон намерно испуштаат озонски гас како стратегија за елиминирање на бактериите и хемикалиите во воздухот.Калифорниската агенција за заштита на животната средина наведува дека изложеноста на озон е штетна за клетките во белите дробови и дишните патишта.Несаканите ефекти од изложеноста на гас може да вклучуваат отежнато дишење, кашлање и стегање во градите.Пациентите со астма или други постоечки здравствени состојби може да доживеат засилени симптоми на тие состојби како резултат на изложеност на озон.

Дали е подобро да изберете прочистувач на воздух што користи филтер за воздух со влакнести медиуми?

Во суштина, повеќето од прочистувачите користат филтер - или комбинација од филтри и УВ светлина - за отстранување на нечистотиите и загадувачите од воздухот.Тие се дизајнирани да го подобрат квалитетот на воздухот во една соба.Сепак, многу прочистувачи на воздух се потпираат на употребата на филтри за еднократна употреба, заменливи, што значи дека треба да трошите некаде помеѓу 30 и 200 долари секоја година на нови филтри.Ако периодично не го менувате филтерот на прочистувачот, филтерот не функционира оптимално.За моделите на прочистувачи кои користат контејнери или чинии за повторна употреба за собирање загадувачи, мора периодично да ги чистите овие компоненти.Иако одржувањето на овие последни типови на прочистувачи е поефтино, исто така е поинтензивно на трудот.Непроменување и чистење на филтрите навреме може потенцијално да го влоши квалитетот на воздухот во вашиот дом или канцеларија.Чистите HEPA прочистувачи на воздух, исто така, не отстрануваат мириси, хемикалии или гасови.Тоа се супстанции кои се помали од дупките од 0,3 микрони во HEPA филтерот.Затоа, типичните HEPA прочистувачи на воздух имаат одредено ниво на материјал базиран на активен јаглен за да апсорбираат мириси и хемикалии кои нема да бидат зафатени од самиот HEPA елемент.

Има липрочистувач на воздух од професионален степен, што не користи филтер и сепак дава одличен резултат за прочистување на воздухот?

Секојдневно, бизнисите му веруваат на Airwoods да помогне во заштитата на воздухот во затворените простории за нивните клиенти и вработени.Airwoods ја усвојува технологијата за прочистување на дезинфекција од медицински квалитет.Ефикасно отстранувајте мирис, чад, магла, полен, прашина, VOCs, бактерии, вируси итн. Погоден за дома, канцеларија, училиште и медицински места.

air-purifier-disinfection

Напредна напредна технологија за разбивање на молекулите:

Кога загадениот воздух влегува во основната компонента напрочистувач со технологија на молекуларно кршење, ултра енергетските јони генерирани од ултра енергетските импулси во основната компонента влијаат на молекуларните врски на загадувачите, предизвикувајќи CC и CH врските кои ги формираат молекуларните врски на повеќето штетни микроорганизми и гасови да се прекинат, така што штетните микроорганизми се убиваат бидејќи нивната ДНК се уништува и штетните гасови како што се Формалдехидот (HCHO) и Бензенот (C6H6) се разбиваат во CO2 и H2O.Убијте бактерии и вируси со стапка на дезинфекција над 99%.Ефикасно го разложуваат никотинот и ги разградуваат органските загадувачи од чад.

Потребата за прочистувач на воздух Airwoods во бизнисот никогаш не била поголема.Нашиотпрочистувачуништува најширокиот опсег на загадувачи, вклучувајќи вируси, бактерии, мувла, алергени и хемикалии.Со нашата напредна технологија за кршење на молекулите, подготвени сме да се справиме со денешната криза со воздухот во затворените простории.Кликнете на врската подолу за да го преземете каталогот.Слободно контактирајте не за повеќе информации за производот.

molecular breaking technology air purifier
news 202101 purifier advantage

Време на објавување: 18 јануари 2021 година

Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја
Оставете ја вашата порака