A funksionojnë vërtet pastruesit e ajrit?

Ndoshta keni alergji. Ndoshta ju keni marrë një njoftim shumë të shtytjes në lidhje me cilësinë e ajrit në zonën tuaj. Ndoshta keni dëgjuar se mund të ndihmojë në parandalimin e përhapjes së COVID-19. Cilado qoftë arsyeja juaj, po mendoni të merrni një ajërpastrues, por thellë-thellë, nuk mund të mos pyesni më shumë: Bëni ajrin pastruespuna Ata premtojnë të filtrojnë pluhurin, polenin, tymin, madje edhe mikrobet, por a ofrojnë vërtet ato, apo janë thjesht tifozë të mbiçmuar?

Pastruesi i ajrit i projektuar për të përmirësuar cilësinë e ajrit në një dhomë të vetme. EPA dhe shumë mjekë bien dakord që pastruesit e ajrit janë të dobishëm. Sidomos nëse ndotja në natyrë është e lartë, ose nëse është shumë ftohtë të hapni dritaret dhe të lini me ajër të pastër.

"Pikat virale, si SarsCoV2 dhe gripi, këto mund të qëndrojnë pezull në ajër për orë të tëra, kështu që një filtër ajri nuk mund të dëmtojë, por mos harroni se pikat gjithashtu mund të ulen në sipërfaqe dhe të ulen atje gjithashtu," shpjegon Dr. Elliott. "Një pastrues ajri nuk duhet të zëvendësojë veshjen e maskave, larjen e duarve, izolimin, mos ndarjen e produkteve personale dhe masat sanitare." Siç thotë CDC, konsideroni ventilimin pjesë të një "strategjie të shtresuar" për të parandaluar përhapjen e koronavirusit.

Pra, cilat lloje të pastruesit të ajrit duhet të zgjedhim dhe të shmangim?

Disa lloje të pastruesit e ajrit, posaçërisht gjeneratorët e ozonit lëshojnë ozon gjatë procesit të pastrimit. Ozoni është një gaz pa ngjyrë, toksik dhe i paqëndrueshëm që ka tre atome oksigjeni në secilën prej molekulave të tij. Gazi ndodh natyrshëm në atmosferën e sipërme, por është gjithashtu një përbërës i zakonshëm i smogut të bërë nga njeriu. Pastruesit e ajrit që gjenerojnë ozon lëshojnë qëllimisht gazin e ozonit si një strategji për eliminimin e baktereve dhe kimikateve në ajër. Agjencia e Mbrojtjes së Mjedisit në Kaliforni thotë se ekspozimi i ozonit është i dëmshëm për qelizat në mushkëri dhe rrugët e frymëmarrjes. Efektet anësore të ekspozimit ndaj gazit mund të përfshijnë gulçim, kollitje dhe ngushtësi në gjoks. Pacientët me astmë ose kushte të tjera ekzistuese shëndetësore mund të përjetojnë simptoma të intensifikuara të atyre kushteve si rezultat i ekspozimit të ozonit.

A është më mirë të zgjidhni një pastrues ajri që përdor filtrin e ajrit me media fibroze?

Në thelb, shumica e pastruesit përdorin një filtër - ose një kombinim të filtrave dhe dritës UV - për të hequr papastërtitë dhe ndotësit nga ajri. Ato janë krijuar për të përmirësuar cilësinë e ajrit në një dhomë të vetme. Sidoqoftë, shumë pastrues të ajrit mbështeten në përdorimin e filtrave të disponueshëm, të zëvendësueshëm, që do të thotë se duhet të shpenzoni diku nga 30 deri 200 dollarë çdo vit në filtra të rinj. Nëse nuk ndryshoni filtrin e një pastruesi në mënyrë periodike, filtri nuk funksionon në mënyrë optimale. Për modelet e pastruesve që përdorin kontejnerë ose pllaka të ripërdorshme për të mbledhur ndotës, duhet që periodikisht të pastroni këto përbërës. Ndërsa mirëmbajtja e këtyre llojeve të fundit të pastruesve është më pak e kushtueshme, është gjithashtu më shumë punë. Mosndryshimi dhe pastrimi i filtrave në kohë mund të përkeqësojë cilësinë e ajrit në shtëpinë ose zyrën tuaj. Pastruesit e pastër të ajrit HEPA gjithashtu nuk heqin aromat, kimikatet ose gazrat. Këto janë substanca që janë më të vogla se vrimat 0.3 mikronë në një filtër HEPA. Prandaj, pastruesit tipikë të ajrit HEPA kanë një farë niveli të materialit të bazuar në karbon të aktivizuar për të thithur aromat dhe kimikatet që nuk do të kapen nga vetë elementi HEPA.

A ka ndonjë pastrues ajri i shkallës profesionale, që nuk përdor një filtër dhe akoma jep rezultat të shkëlqyeshëm të pastrimit të ajrit?

Çdo ditë, bizneset i besojnë Airwoods për të ndihmuar në mbrojtjen e ajrit të brendshëm për klientët dhe punonjësit e tyre. Drunjtë e ajrit Miraton teknologjinë e pastrimit të dezinfektimit të gradës mjekësore. Hiqni në mënyrë efektive erën, tymin, mjegullën, polenin, pluhurin, VOC-të, bakteret, virusin, etj. I përshtatshëm për shtëpi, zyra, shkollë dhe vende mjekësore.

air-purifier-disinfection

Teknologji e përparuar e përparuar e thyerjes molekulare:

Kur ajri i ndotur hyn në përbërësin thelbësor të pastrues i teknologjisë së thyerjes molekulare, jonet ultra energjetike të gjeneruara nga impulset ultra energjetike në përbërësin kryesor ndikojnë në lidhjet molekulare të ndotësve, duke bërë që lidhjet CC dhe CH të cilat formojnë lidhjet molekulare të mikroorganizmave dhe gazrave më të dëmshëm të prishen, kështu që mikroorganizmat e dëmshëm vriten pasi ADN-ja e tyre shkatërrohet dhe gazrat e dëmshëm si Formaldehidi (HCHO) dhe Benzeni (C6H6) çahen në CO2 dhe H2O. Vrisni bakteret dhe virusin me normë dezinfektimi mbi 99%. Zbërthen në mënyrë efektive nikotinën dhe degradon ndotësit organikë të tymit.

Nevoja për pastruesin e ajrit të ajrit në biznes nuk ka qenë kurrë më e madhe. Tonëpastrues shkatërron gamën më të gjerë të ndotësve, përfshirë viruset, bakteret, mykun, alergjenët dhe kimikatet. Me teknologjinë tonë të përparuar të thyerjes molekulare, ne jemi të gatshëm të trajtojmë krizën e sotme të ajrit të brendshëm. Klikoni në lidhjen më poshtë për të shkarkuar katalogun. Mos ngurroni të na kontaktoni për më shumë informacion mbi produktin.

news 202101 purifier molecular tech
news 202101 purifier advantage

Koha e postimit: Jan-18-2021