Pitunjuk Perlindungan Musim Panas AHU Coil

Cai parantos dianggo pikeun niiskeun sareng ngahanaskeun hawa dina coil bursa panas finned-tube ampir ti saprak mimiti manaskeun sareng AC. Katirisan cairan sareng karusakan coil hasilna ogé parantos aya dina waktos anu sami. Mangrupikeun masalah sistematis anu sababaraha kali tiasa dicegah.

Dina tulisan ieu, kami ngadaptarkeun sababaraha tip anu ngabantosan anjeun nyegah coil retakan beku dina usum salju.

1. Upami unit henteu dianggo nalika usum salju, sadaya cai dina sistem kedah dileupaskeun pikeun nyegah koil retakan.

2. Pikeun kaayaan darurat sapertos pareum listrik atanapi pemeliharaan listrik, peredam hawa kedah ditutup langsung pikeun mastikeun yén hawa luar henteu lebet kana sistem. Cairan henteu dikompa ngaliwatan coil sareng muterna suhu di jero AHU tiasa nyababkeun pembentukan és. Suhu di jero AHU kedah tetep di luhur 5 ℃.

3. Reresik Koil sareng saringan cai sacara rutin. Objék nyangkut dina pipa ngabalukarkeun sirkulasi cai goréng. Bubu cair dina tabung coil hasilna karusakan coil nalika kaayaan beku aya.

4. Desain sistem kontrol anu teu leres. Sababaraha sistem kontrol ngan ukur nyaluyukeun bubuka klep cai sanés kagancangan kipas dumasar kana pengontrol suhu di jero rohangan. Kurangna kontrol kipas ngahasilkeun sirkulasi cai lemah sareng volume hawa anu luhur, nyababkeun cai beku dina coil. (Laju cai standar dina coil kedah dikontrol dina 0.6 ~ 1.6m / s)

News 210113_01

Sirkuit tina coil dimana tekanan ngawangun, sareng titik paling lemah dina sirkuit éta. Tés anu éksténsif nunjukkeun yén kagagalan bakal muncul salaku daerah kembung dina header tabung atanapi tikungan anu parantos ngalegaan. Dina kaseueuran kasus, mangrupikeun daérah anu bakal pecah.

Mangga tingali di handap pikeun itungan tekanan kusabab coil beku.

P = ε × E Kg / cm2
ε = Ngaronjat Jilid (Kaayaan: 1 tekanan atmosfir, 0 ℃, volume cai 1 kg)
ε = 1 ÷ 0.9167 = 1.0909 (9% Naékna volume)
E = modulus élastisitas dina tegangan (És = 2800 Kg / cm2)
P = ε × E = (1.0909-1) × 2800 = 254.5 Kg / cm2

Tekanan ngarugikeun mangrupikeun panyabab karuksakan beku. Karuksakan coil kusabab pembekuan garis cair aya hubunganana sareng tekanan ekstrim anu dihasilkeun nalika pembentukan és. Wewengkon anu ngandung és ieu ngan ukur tiasa nahan tekanan tambahan ieu dugi ka ngahontal wates anu nyababkeun karusakan penukar panas sareng kagagalan salajengna.

Upami anjeun ngagaduhan patarosan ngeunaan panangtayungan hawa unit panyalindungan usum salju, ngahubungi Airwoods ayeuna! Kami ngarah panyadia global produk HVAC inovatif sareng ngawangun solusi kualitas hawa ka pasar komersial sareng industri. Komitmen urang pikeun nyayogikeun konsumén pikeun produk sareng jasa pangsaéna kalayan harga anu terjangkau sareng nyiptakeun lingkungan hirup anu langkung saé.


Pos waktos: Jan-13-2021