Udhëzues për mbrojtjen e dimrit të mbështjelljes AHU

Uji është përdorur për të ftohur dhe ngrohur ajrin në mbështjellëset e shkëmbimit të nxehtësisë me gypa thuajse që nga fillimi i ngrohjes dhe kondicionimit të ajrit. Ngrirja e lëngut dhe dëmtimi rezultues i spirales kanë qenë gjithashtu rreth për të njëjtën gjatësi kohe. Isshtë një problem sistematik që shumë herë është i parandalueshëm.

Në këtë artikull, ne renditëm disa këshilla që ju ndihmojnë të parandaloni spiralën e çarjes së ngrirë në dimër.

1. Nëse njësia nuk po funksionon gjatë dimrit, i gjithë uji në sistem duhet të lirohet për të parandaluar çarjen e spirales.

2. Për situata emergjente të tilla si ndërprerja e energjisë ose mirëmbajtja e energjisë elektrike, amortizuesi i ajrit duhet të mbyllet menjëherë për të siguruar që ajri i jashtëm të mos hyjë në sistem. Lëngu nuk po pompohet përmes spirales dhe temperatura e rënies brenda AHU mund të shkaktojë formimin e akullit. Temperatura brenda AHU duhet të mbajë mbi 5.

3. Pastrimi i spiralit dhe filtrit të ujit rregullisht. Objekte të mbërthyer në tubacion duke shkaktuar qarkullim të dobët të ujit. Kurth i lëngët në tubin e spirales që rezulton në dëmtimin e spirales kur ekziston gjendja e ngrirjes.

4. Projektimi i pahijshëm i sistemit të kontrollit. Disa sisteme kontrolli rregullojnë vetëm hapjen e valvulës së ujit dhe jo shpejtësinë e ventilatorit bazuar në kontrolluesin e temperaturës së brendshme. Mungesa e kontrollit të ventilatorit që rezulton në qarkullim të dobët të ujit dhe vëllim të lartë të ajrit, duke shkaktuar ujë të ngrirë në spirale. (Shpejtësia standarde e ujit në spiral duhet të kontrollohet në 0.6 ~ 1.6m / s)

News 210113_01

Qarqet e spirales ku ndërtohet presioni, dhe pika më e dobët në atë qark. Testimi i gjerë ka treguar se dështimi do të shfaqet si një zonë e fryrë në kokat e tubit ose kthesën që është zgjeruar. Në shumicën e rasteve, a është zona që do të çahet.

Ju lutemi shikoni më poshtë për llogaritjen e presionit për shkak të spirales së ngrirë.

P = ε × E Kg / cm2
ε = Vëllimi në rritje (Gjendja: 1 presion atmosferik, 0 ℃, vëllimi i 1 kg ujë)
ε = 1 ÷ 0.9167 = 1.0909 (9% rritje e vëllimit)
E = moduli i elasticitetit në tension (Akull = 2800 Kg / cm2)
P = ε × E = (1.0909-1) × 2800 = 254.5 Kg / cm2

Presioni i pafavorshëm është shkaku i dëmtimit të ngrirjes në një spiral. Dëmtimi i mbështjelljes për shkak të ngrirjes së linjës së lëngët lidhet me presionin ekstrem të prodhuar gjatë formimit të akullit. Zona që përmban këtë akull mund të trajtojë këtë presion të shtuar derisa të arrijë një kufi që shkakton dëmtimin e shkëmbyesit të nxehtësisë dhe dështimin pasues.

Nëse keni ndonjë pyetje në lidhje me mbrojtjen ndaj dimrit të njësisë së trajtimit të ajrit, kontaktoni Airwoods sot! Ne jemi ofruesi kryesor global i produkteve inovative HVAC dhe ndërtimi i zgjidhjes së cilësisë së ajrit në tregjet tregtare dhe industriale. Angazhimi ynë është t'u sigurojmë klientëve tanë produktet dhe shërbimet më të mira me çmim të volitshëm dhe të krijojmë një ambient më të mirë jetese.


Koha e postimit: Jan-13-2021