Dasar-dasar FFU sareng Desain Sistem

FFU

Naon ari Unit Filter Fan?

Unit saringan kipas atanapi FFU penting pisan pikeun diffuser aliran laminar sareng kipas terpadu sareng motor. Kipas angin sareng motor aya kanggo ngungkulan tekanan statis saringan HEPA atanapi ULPA anu dipasang internal. Ieu nguntungkeun dina aplikasi retrofit dimana kakuatan kipas anu aya ti panangan udara henteu cekap pikeun ngungkulan turunna tekanan saringan. FFU cocog pisan pikeun konstruksi énggal dimana tingkat perubahan hawa tinggi sareng lingkungan anu bersih pisan diperyogikeun. Ieu kalebet aplikasi sapertos apoték rumah sakit, daérah compounding farmasi sareng mikro éléktronik atanapi fasilitas manufaktur sénsitip sanés. FFU ogé tiasa dianggo pikeun gancang sareng gampang ningkatkeun klasifikasi ISO rohangan ku ngan saukur nambihan unit saringan kipas kana lalangit. Biasa pikeun ISO plus 1 dugi ka 5 kamar bersih pikeun sadayana siling tiasa ditutupan dina unit filter kipas ku ngagunakeun FFU tibatan pawang hawa sentral pikeun nyayogikeun perobihan udara anu diperyogikeun. Ukuran pawang udara tiasa dikirangan ageung. Salaku tambahan ku Asép Sunandar Sunarya ageung FFU kagagalan hiji FFU henteu kompromi pungsionalitas sadaya sistem.

FFU 2

Desain Sistem:
Desain sistem kamar bersih anu khas nyaéta nganggo tekanan umum plenum umum dimana FFU narik hawa sakurilingna tina hasil anu biasa, sareng dicampur sareng kaayaan anu ngawangun hawa tina unit penanganan udara. Salah sahiji kaunggulan utama sistem négatip plenum FFU tekanan umum nyaéta ngaleungitkeun résiko rereged hijrah tina plenum plafon kana rohangan anu bersih di handap. Ieu ngamungkinkeun pikeun sistem langit-langit anu langkung mirah sareng rumit pikeun dianggo. Alternatipna pikeun pamasangan kalayan unit anu kirang.

Ukuran Standar:
FFU tiasa langsung saluran tina panangan udara atanapi alat terminal. Ieu idéal pikeun aplikasi retrofit dimana rohanganna ditingkatkeun tina lamina sanés pikeun saringan FFU. FFU ilaharna sayogi dina tilu ukuran, 2ft x 2 ft, 2ft x 3 ft, 2 ft x 4ft sareng didesain pikeun dipasang dina grid siling anu ditunda standar. FFU ilaharna ukuran pikeun 90 dugi ka 100 FPM. Kanggo ukuran paling populér tina 2ft x 2 ft ieu sami sareng 480 CFM kanggo modél saringan anu tiasa diganti. Parobihan panyaring mangrupikeun bagian anu penting dina pangropéa biasa.

Filter Size

Gaya Saringan:
Aya dua gaya FFU anu béda anu ngagampangkeun parobahan saringan ku cara anu béda. Modél saringan sisi anu tiasa diganti tiasa kéngingkeun saringan tina sisi kamar tanpa ngarobih integritas sistem siling. Unit kamar anu tiasa dicabut nganggo ujung péso terintegrasi anu lebet kana segel gél saringan pikeun mastikeun sambungan bébas bocor. Bangku unit anu tiasa diganti tiasa dicabut tina lalangit pikeun ngagentos saringan. Saringan bangku luhur anu tiasa diganti tiasa gaduh 25% langkung luas saringan anu ngamungkinkeun tingkat aliran hawa langkung luhur.

Motor

Pilihan Motor:
Pilihan séjén anu kedah ditingali nalika milih unit kipas nyaéta jinis motor anu dianggo. Motor tipe induksi PSC atanapi AC mangrupikeun pilihan anu langkung ékonomis. Motor ECM atanapi brushless DC mangrupikeun pilihan épisiénsi anu langkung luhur kalayan prosesor mikro dina kapal anu ngaoptimalkeun kinerja motor sareng ngamungkinkeun pikeun pemrograman motor. Nalika ngagunakeun ECM aya dua program motor anu sayogi. Anu mimiti nyaéta aliran anu tetep. Aliran konstan program motor ngajaga aliran udara ngaliwatan unit saringan kipas bebas tina tekanan statis nalika saringan seueur. Ieu idéal pikeun tekanan négatip desain plenum umum. Program motor anu kadua nyaéta torsi konstan. Program motor torsi konstan ngajaga torsi éta atanapi kakuatan rotasi motor bebas tina tekanan statis nalika saringan dimuat. Pikeun ngajaga aliran hawa anu konstan ngalangkungan unit saringan kipas kalayan program torsi konstan, diperyogikeun terminal mandiri tekanan hulu atanapi klep venturi. FFU kalayan program aliran anu konstan henteu kedah langsung dialur ka alat terminal mandiri tekanan hulu, sabab ieu ngabalukarkeun kadua alat pinter pikeun merangan kendali sareng tiasa ngakibatkeun osilasi aliran udara sareng kinerja anu henteu hadé.

Constant Torque
Constant Flow

Pilihan roda:
Salian ti pilihan motor ogé aya dua pilihan roda. Maju roda anu melengkung mangrupikeun pilihan standar sareng cocog sareng motor EC sareng program aliran anu tetep. Kabayang melengkung mundur sanaos teu cocog sareng program motor aliran konstan mangrupikeun pilihan anu langkung épisién énergi.

Forward Curved Wheel

FFU sacara teras-terasan ningkat popularitas kusabab desain énergi anu efisien sareng ngirangan résiko downtime salaku akibat tina sistem penanganan udara desentralisasi. Rarancang modél sistem FFU ngamungkinkeun parobihan gancang sareng gampang kana klasifikasi ISO tina beberesih. FFU ngagaduhan seueur fitur sareng pilihan anu ngamungkinkeun pikeun ngarobih sistem sareng sababaraha pilihan kontrol featurerich anu ngamungkinkeun pikeun ngamimitian gancang sareng ngerjakeun komisi, sareng kontrol sareng monitoring sistem salami operasi.


Pos waktos: Des-17-2020