Комбинирани единици за ракување со воздух

Краток опис:

Дизајн на деликатен дел од случајот AHU;
Стандарден дизајн на модули;
Водечка основна технологија за обновување на топлина;
Алуминиумска рамка и најлонски ладен мост;
Двојни кожни панели;
Достапни се флексибилни додатоци;
Намотки за вода за ладење/греење со високи перформанси;
Комбинации на повеќе филтри;
Вентилатор со висок квалитет;
Поудобно одржување.


Детали за производот

Најчесто поставувани прашања

Комбинирајте аху капак

Дизајнот на единицата за комбинирано ракување со воздух од серијата HJK-E, строго е во согласност со националните стандарди GB/T 14294-2008 и постојано ги продлабочува истражувањето и развојот и ажурирањата, воспостави водечка предност во технологијата за обновување топлина.Новата генерација на единицата за управување со воздух од серијата „U“ е далеку над нормалните стандарди во многу карактеристики на изведба.

Главни карактеристики

Комбинирајте ја спецификацијата AHU

Дизајн на деликатен дел од случајот AHU:Целосно 61 тип на стандарден дизајн на секцијата на куќиштето AHU, одговараат на повеќе специфицирани потреби за волумен на воздух.Во меѓувреме, со цел да се приспособат различните соодноси на волуменот на воздухот помеѓу доводниот воздух и издувниот воздух за различни барања за примена, Holtop прави дополнителен дизајн на делот за деформација соодветно, за да ги гарантира перформансите на AHU и прави компактна големина на AHU во исто време, за да ги заштеди трошоците и простор за машинска соба.

Стандарден дизајн на модул:Прифатете го стандардниот дизајн на модулот, 1M=100mm.Дизајнот на модулот го прави AHU што е можно покомпактен, во меѓувреме, го прави дизајнот и производството погодно и стандардизирано.

Водечка основна технологија за обновување на топлина:Серијата HJK-E AHU може да опреми со различни режими за обновување на топлина.Ротациониот разменувач на топлина е покомпактен и широко се применува за проток на воздух.Плочаниот разменувач на топлина е со пониски трошоци со соодветен коефициент на обновување.Разменувачот на топлина на топлинските цевки е лесен за одржување и широко применет;Разменувачот на топлина со циркулација на гликол има нула вкрстена контаминација и високо ниво на чистота.Различните режими за враќање на топлината можат да задоволат различни барања за заштеда на енергија.

Алуминиумска рамка и најлон ладен мост:Прифатете рамка со двојна композитна алуминиумска легура со висока јачина, механичка цврстина до одделение D2.Дизајн на прекин на ладен мост со подобрена изолациона лента PA66GF, фактор на ладен мост до степен TB2.Во меѓувреме, новата дизајнирана заптивна структура со однос на истекување на воздух <1%, ги постигнува стандардите за прочистување на климатизацијата.

Панели со двојна кожа:Стандардна структура на панели „Сендвич“, со две спецификации 25мм и 50мм.Надворешната кожа е во боја челичен лим од бела боја што одговара на рамката од алуминиумска легура.Внатрешната кожа е галванизиран челичен лим, лимот од нерѓосувачки челик е опционален за да се задоволат посебните барања за апликација.Материјалите за изолација со пенење со PU обезбедуваат најдобро својство на топлинска изолација.Панелите и рамките се цврсто запечатени, внатрешната површина е мазна и има висока чистота.

Достапни се флексибилни додатоци:VP & Moistureproof светилка за сервисна врата е опционална, прекинувачот за притисок или мерач на диференцијален притисок за филтри се исто така опционални.Влезот или излезот на воздухот опремен со затворен амортизер за воздух е опционален.Достапни се многу додатоци.

Намотки за вода за ладење/греење со високи перформанси:Независно се истражуваат и развиваат водени намотки на холтоп, кои се направени од висококвалитетни алуминиумски перки од бакарни цевки, преку специјална технологија за проширување за целосно спојување, со одлични перформанси за пренос на топлина.По серпентина, може да се инсталираат елиминатори за вода од ПВЦ или нерѓосувачки челик.И може да се инсталира сад за кондензат за да се обезбеди навремено празнење на кондензатот.

Комбинации на повеќе филтри:Единицата од серијата HJK-E обезбедува комбинација на филтри и филтри со различни спецификации за да ги задоволи потребите на корисникот за различна чиста вентилација.Грубите филтри можат да ги задоволат општите барања на системот за вентилација, средните филтри можат да ги задоволат општите барања за чистење на вентилацијата.Специјалните филтри PM2.5 се опционални, зелениот воздух веќе не е далеку.Дополнително, достапни се и специјални филтри за електронско прочистување и други апликации.

Висококвалитетен вентилатор:Различни висококвалитетни вентилатори се опционални, вклучително и центрифугален вентилатор со двојно вшмукување со директно погон, центрифугален вентилатор со двојно вшмукување напред/назад, вентилатор за приклучок, EC вентилатор и така натаму.Излезот на вентилаторот и прирабницата се меки поврзани.Компонентите што апсорбираат удари помеѓу вентилаторот и основата можат ефикасно да ги изолираат вибрациите.

Поудобно одржување:Единицата користи многу стандардни делови, кои можат лесно да се направат.Панелот на единицата може да се отстрани однадвор, лесно да се расклопува.Панелите се украсени со украсни капачиња, дупките за нокти нема да влијаат на изгледот на единицата.

Функционален дел на AHU - Дел за филтри

Комбинирајте го делот 2 на филтерот AHU

Функционален дел на AHU - Оддел за разменувач на топлина

Ротирачки-разменувачи на топлина

Секција за ротирачки разменувач на топлина

Принцип на работа:Ротациониот разменувач на топлина е конструиран од алвеолатно топлотно тркало, обвивка, систем за возење и делови за заптивање.Издувниот воздух и свежиот воздух поминуваат низ половина од тркалото одделно.Во зима топлината на издувниот воздух се апсорбира од свеж воздух, додека во лето топлината на свежиот воздух ја одзема издувниот воздух, на сличен начин, размената на влага помеѓу свеж воздух и издувниот воздух.

Плоча перка / Оддел за разменувач на топлина на плочи

Принцип на работа:Плочаниот разменувач на топлина од воздух-воздух е направен од алуминиумски фолии или специјална ER хартија со целосно одвоени и запечатени канали за проток на воздух.Кога два струи на воздух (свеж воздух и издувен воздух) минуваат низ двете страни на плочата со разлика во температурата или влагата во начинот на вкрстен проток или противпротек, топлината или влагата ќе се разменуваат.

 

Топлински цевки-разменувачи на топлина

Разменувач на топлина за топлински цевки

Принцип на работа:Кога се загрева едниот крај на топлинската цевка, течноста внатре во овој крај испарува, потокот тече кон другиот крај под разлика на притисокот.Пареата ќе се кондензира и ќе ослободи топлина на крајот на кондензацијата.Преносот на топлина од висока температура на ниска температура е завршен, кондензатот тече назад кон крајот на испарување.На ист начин, течноста внатре во топлинската цевка испарува и кондензира кружно, така што топлината постојано се пренесува од висока температура на ниска температура.

 

Разменувач на топлина со течна циркулација

Принцип на работа:Разменувачот на топлина со циркулација на течност е разменувач на топлина од течност во воздух, разменувачи на топлина се инсталирани и на свеж воздух и на издувниот воздух, пумпата помеѓу 2 разменувачи на топлина прави течноста да циркулира отколку топлината во течноста да се загрева или претходно да го лади свежиот воздух.Вообичаено, течноста е вода, но за да се намали точката на замрзнување, во водата ќе се додаде умерен етилен гликол според разумен процент.

 

Циркулација на течност од разменувач на топлина

Функционален дел на AHU - Оддел за вентилатор

За HJK-E серијата AHU, постојат различни типови на вентилатори за опции, како што се центрифугален вентилатор со директно погон, центрифугален вентилатор DIDW напред/назад со ремен, вентилатор за приклучок и EC вентилатор.Тие се со висок квалитет, супериорни перформанси и извонредна издржливост.

Функционален дел на AHU - Калеми за ладење и греење

Калемите за ладење и греење се направени од црвена бакарна цевка и хидрофилни алуминиумски перки, со специјална технологија за обработка за фиксирање на бакарната цевка и алуминиумските перки заедно, технологијата значително ја подобрува ефикасноста на пренос на топлина и во исто време ја намалува отпорноста на воздухот.По намотките може да се инсталира опционален елиминатор за вода од ПВЦ или алуминиумска легура за да се избегне дување на кондензатната вода за снабдување со воздух.Делот за намотки за ладење и греење е дизајниран со сад за кондензирана вода за да се обезбеди брзо отстранување на кондензатната вода, опционална тава за вода од нерѓосувачки челик е достапна под посебни околности.

АХУ функционален дел -Овлажнувач

Ние сме во состојба да произведеме навлажнување на влажен филм, навлажнување со прскање со висок притисок, навлажнување со сува пареа, навлажнување на електрода, навлажнување со електрично греење и други функционални делови за навлажнување.Корисниците можат да изберат различни типови на делови за навлажнување според различни барања како што се ефикасност на навлажнување и точност на навлажнување.

Случаи на проекти

  • Претходно:
  • Следно:

  • Испратете ни ја вашата порака:

    Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја
    Оставете ја вашата порака