Bédana Antara Pérésan Tekanan Positip & Negatif

Cleanroom HVAC

Kusabab taun 2007, Airwoods didedikasikan pikeun nyayogikeun solusi hvac komprehensif pikeun sagala rupa industri. Kami ogé nyayogikeun solusi kamar anu bersih. Kalayan désainer di-bumi, insinyur full-time sareng manajer proyék khusus, tim ahli kami ngabantosan dina unggal aspek nyiptakeun cleanroom-ti desain dugi ka pangwangunan sareng majelis — kanggo nyayogikeun solusi khusus pikeun rupa-rupa industri. Naha palanggan meryogikeun daérah standar atanapi khusus pisan; a cleanroom pressure air positive or clean air pressure cleanroom, urang unggul dina gawé bareng spésifikasi klien, pikeun ngahasilkeun solusi anu ngaleuwihan ekspektasi, sanés anggaran.

Beda antara rohangan tekanan positip & négatif

Upami anjeun ngémutan kamar bersih, anjeun panginten nyobian ngempelkeun inpormasi sabisa-bisa. Jinis ruang bersih naon anu cocog pikeun anjeun? Naon standar industri anu anjeun kedah minuhan? Kamana badé bersihna badé angkat? Anjeun kéngingkeun gambarna. Nya, salah sahiji inpormasi anu tiasa manpaat pikeun anjeun nyaéta ngartos anu ngabédakeun antara rohangan tekanan udara positip sareng négatip. Sakumaha anjeun panginten parantos terang, aliran udara maénkeun peran penting pikeun ngajaga cleanroom anjeun kana standar, tapi anu anjeun teu terang nyaéta tekanan udara tiasa mangaruhan ogé kana éta. Janten ieu penjelasan anu rusak pikeun unggal tekanan udara anu positip sareng négatip.

Positive_Air_Pressure

Naon kabersihan tekanan positip?

Ieu ngandung harti yén tekanan udara di jero kamar bersih anjeun langkung ageung tibatan lingkungan sakitar. Ieu kahontal ku cara ngagunakeun sistem HVAC, kahontal ku ngompa hawa anu bersih, disaring kana beberesih, umumna ngalangkungan lalangit.

Tekanan positip digunakeun di kamar bersih dimana anu diutamakeun nyaéta ngajaga kuman atanapi rereged anu aya di tempat pembersihan. Upami aya kabocoran, atanapi panto dibuka, hawa bersih bakal dipaksa kaluar tina kamar bersih, tibatan hawa anu henteu saring diijinkeun lebet kamar bersih. Ieu tiasa dianggo sami sareng nyemprotkeun balon; nalika anjeun muka konci balon, atanapi némbak, hawa ngalir kaluar kusabab tekanan hawa dina balon langkung luhur tibatan tekanan hawa sakitar.

Pérésan tekanan anu positip dianggo utamina pikeun industri anu mana cleanroom fungsina ngajaga produkna beresih sareng aman tina partikulat, sapertos dina industri mikroelektronika dimana partikel anu pangleutikna tiasa ngarusak integritas microchips anu didamel.

Negative_Air_Pressure

Naon cleanroom tekanan négatip?

Béda sareng kamar bersih tekanan udara anu positip, kamar bersih tekanan udara anu négatip ngajaga tingkat tekanan udara anu langkung handap tina ruang sakitarna. Kaayaan ieu kahontal ku panggunaan sistem HVAC anu teras-terasan nyaring hawa kaluar tina rohangan, ngompa hawa bersih kana kamar caket lantai sareng nguseup deui kaluar caket siling.

Tekanan hawa négatip dianggo di kamar bersih dimana tujuanana nyaéta ngajaga kontaminasi anu mana waé tina kabébasan cleanroom. Jandéla sareng panto kedah lengkep disegel, sareng ku tekanan anu langkung handap, hawa di luar kamar bersih sigana bakal ngalir ka dinya, tibatan kaluarna. Pikirkeun sapertos cangkir kosong anu anjeun atur dina ember cai. Upami anjeun nyorong cangkir kana sisi cai, cai ngalir kana cangkir, kusabab tekananna langkung handap tibatan cai. Reresik tekanan négatip sapertos cangkir kosong di dieu.

Beda anu signifikan antara dua nyaéta sistem wadah tekanan positip ngajaga prosés sedengkeun négatip ngajaga jalma. Peresihan tekanan udara négatip digunakeun dina industri anu ngahasilkeun produk farmasi, ngalakukeun uji biokimia, sareng ogé di rumah sakit pikeun karantina pasien anu serius tepa. Sagala hawa anu ngalir ka luar kamar kedahna ngalir heula tina saringan, mastikeun yén henteu aya rereged anu tiasa kabur.

Kamiripan antara tekanan positip sareng cleanroom pressure négatip?

Sanaos fungsi tekanan positip sareng beberesih tekanan négatip rada béda, éta mangrupikeun sababaraha kamiripan di antara dua. Salaku conto, kadua jinis peryogi panggunaan:

1. Saringan HEPA anu kuat, anu babarengan sareng bagian sistem HVAC anu sanés, kedah dijaga ati-ati

2. Panto panutupan nyalira sareng jandela, témbok, langit-langit, sareng lantai anu leres-leres diségelkeun pikeun mempermudah pangropéa tingkat tekanan udara anu pas

3. Sababaraha parobahan hawa per jam pikeun mastikeun kualitas udara sareng kaayaan tekanan anu pas

4. Ante-kamar pikeun pagawé pikeun ngarobih kana papakéan pelindung anu diperyogikeun sareng nganteurkeun bahan sareng alat anu diperyogikeun

5. Sistem pangawas tekanan dina-garis

Upami anjeun gaduh patarosan deui ngeunaan beberesih tekanan udara anu négatip sareng positip, atanapi upami anjeun badé mésér kamar bersih pikeun bisnis anjeun, hubungi Airwoods ayeuna! Kami toko hiji-hiji anjeun pikeun kéngingkeun solusi anu sampurna. Kanggo inpormasi tambihan ngeunaan kamampuan kamar bersih kami atanapi ngabahas spésifikasi kamar bersih anjeun sareng salah saurang ahli kami, ngahubungi kami atanapi nyungkeun cutatan ayeuna.


Pos waktos: Dec-22-2020