Pro dhe kundër: Muret modulare vs dhomat e pastërta tradicionale

Kur bëhet fjalë për hartimin e një dhome të pastër, vendimi më i madh dhe ndoshta i pari që duhet të merrni është nëse dhoma juaj e pastër do të jetë modulare apo e ndërtuar tradicionalisht. Ka përfitime dhe kufizime për secilën nga këto opsione dhe mund të jetë e vështirë të përcaktohet zgjedhja e duhur për aplikimin tuaj të dhomës së pastër. Këtu kemi pikëpamjet tona për dhomat e pastra modulare vs ndërtimit tradicional.

news 202101 walls modular

Muri modular i dhomës së pastër dhe sistemet e tavanit zakonisht përfshijnë një konstruksion panel sanduiçi me një bërthamë huall alumini midis fletëve të jashtme të çelikut të galvanizuar. Fytyrat e paneleve të cilat janë të ekspozuara në mjedisin e dhomës së pastër përfundojnë zakonisht me një shtresë të bardhë higjienike si PVC dhe ngjiten së bashku për një ambient të ngushtë ajri monolit.

Paneli modular Pro:
1. Panelet janë të dizajnuara për t'u bashkuar gjatë instalimit për të krijuar një mjedis plotësisht të mbyllur me shumë pak rrjedhje / infiltrim të ajrit.
2. Përfundimi i fushës nuk kërkohet. Asnjë lëmim i përbërë i bashkuar, mbushje baruti ose lyerje.
3. Baza e sistemit të murit zakonisht ofron një mbështetës të fortë për një bazë integruese të dyshemesë, zakonisht një pikë e dobët në montimin e murit.
4. Sistemet e tavanit të ecjes mund të krijojnë një hapësirë ​​intersticiale mbi zonat e prodhimit që shkurton kërkesat e fikjes gjatë mirëmbajtjes së rregullt.
5. Shumica e sistemeve modulare të dhomave të pastra sigurojnë ose mund të integrojnë dyert e dhomave të pastra dhe kursimin e pajisjeve në koordinimin në terren. Dyert shfaqen në faqen e parapërgatitur për instalim.

Kundërshtimet e panelit modular:
1. Investime më të mëdha kapitale paraprake për sistemet e murit dhe tavanit.
2. Afate më të gjata për kohën e dizajnit, fabrikimin dhe krijimin e detajuar të paraqitjes.
3. Panelet modulare janë më pak të adaptueshme për modifikimin / ndryshimet në terren.
4. Struktura e ndërtimit duhet të jetë mjaft e konsiderueshme për të mbajtur ngarkesën e sistemeve opsionale të tavanit.

news 202101 walls metal 01

Ndërtimi i kunjit metalik me muri të tillë si gipsi ose përbërësi prej tekstil me fije qelqi është krejtësisht i fabrikuar dhe instaluar në terren. Mbërtheckat metalike maten, priten, rreshtohen dhe fiksohen në vend të ndjekura me një instalim të murit, përbërës të përbashkët, dhe disa shtresa boje ose sipërfaqe plotësuese plotësuese. Një tavan akustik mund të pezullohet në vend të llojit të bordit të murit, i përbërë nga një kornizë rrjeti alumini dhe pllaka tavani nga materiale të ndryshme.

Pro të studimeve metalike:
1. Investim i ulët kapital paraprak për materialet.
2. Materialet janë zakonisht të disponueshme për shpërndarjen në sit.
3. Modifikimet / ndryshimet në fushë zakonisht mund të vendosen lehtësisht dhe shpejt.
4. Ekziston një bazë e thellë njohurish për mjetet dhe metodat e ndërtimit midis shumë kontraktorëve.

Kundrat e studit metalik:
1. Cilësia e projektit do të mbështetet kryesisht në trillimet në terren sesa në mjediset e kontrolluara nga fabrika.
2. Pllaka gipsi me bazë letre ka potencialin të mbajë rritjen e kërpudhave të tilla si myku.
3. Puna me panele bordi muri krijon grimca të cilat mund të migrojnë në pajisje të ndjeshme të procesit gjatë instalimit.
4. Kimikatet e pastra për pastrimin e dhomave të pastra mund të dëmtojnë bordet e murit pa mbrojtje dhe masa të duhura.

Me rritjen e disponueshmërisë së sistemeve të tipit modular, shumë nga sfidat që lidhen me teknikat tradicionale të fabrikuara në terren janë lehtësuar. Ndërsa industria lëviz shumë operacione të njësive të procesit në një qasje modulare, kështu që projektet e ndërtimit mund të shtyjnë kufijtë e sistemeve të ndërtimit drejt një qasjeje më të pastër dhe më të thjeshtë për ndërtimin e dhomave të pastra.

Historikisht objektet e prodhimit janë projektuar dhe ndërtuar duke përdorur materiale dhe metoda tradicionale të ndërtimit. Me kalimin e viteve, Airwoods ka parë një rritje në përdorimin e dhomës së pastër modulare në shumicën e sektorëve të projektit duke përfshirë prodhimin farmaceutik, objektet e kujdesit shëndetësor, pajisjet mjekësore dhe shumë të tjerë. Ndërsa industria e ndërtimit është zhvendosur, agjensitë rregullatore kanë pritur një nivel të lartë pastërtie, mundësie dhe dukshmërie në ambientin tuaj dhe një kuptim më të mirë të mjedisit të ndërtuar që kërkohet për të drejtuar një impiant kryesor.

https://b551.goodao.net/
Alibaba Services

Nëse projekti juaj përfshin dukshmëri të rregullt të rregullatorëve ose klientëve, do të duhet të jetë fleksibilitet për konfigurimet alternative në të ardhmen, ose është planifikuar të jetë qendra e përsosmërisë për industrinë ose sektorin tuaj, atëherë implementimi i sistemeve modulare të dhomave të pastra është i përshtatshëm për të përmbushur nevojat e projekti juaj Nëse keni ndonjë pyetje, mos ngurroni të kontaktoni Airwoods sot! Ne jemi dyqani juaj me një ndalesë për të gjetur zgjidhjen perfekte të dhomës së pastër. Për informacion shtesë në lidhje me aftësitë tona të dhomës së pastër ose për të diskutuar specifikimet tuaja të dhomës së pastër me një nga ekspertët tanë, na kontaktoni ose kërkoni një kuotë sot.


Koha e postimit: Jan-22-2021