Систем за третман на VOC

Систем за третман на VOC

Преглед:

Испарливи органски соединенија (VOCs) се органски хемикалии кои имаат висок парен притисок на обична собна температура.Нивниот висок притисок на пареа произлегува од ниската точка на вриење, што предизвикало испарување или сублимирање на голем број молекули од течноста или цврстото од соединението и навлегување во околниот воздух.Некои VOC се опасни по здравјето на луѓето или предизвикуваат штета на животната средина.

Принципот на работа на Vocs третман:

Интегративниот VOCS кондензат и единицата за обновување ја користат технологијата за ладење, ладејќи ги VOCs постепено од амбиентална температура до -20℃~-75℃.VOCs се обновуваат откако ќе се втечат и одвојат од воздухот.Целиот процес може да се рециклира, вклучувајќи кондензација, сепарација и постојано обновување.Конечно, испарливиот гас е квалификуван да се испушта.

Апликација:

Масло-хемикалии-складирање

Складирање на нафта/хемикалии

Индустриски-VOCs

Пристаниште за нафта/хемикалии

бензинска пумпа

Бензинска пумпа

Хемикалии-пристаниште

Индустриски третман со VOCs

Ервудс решение

Единицата за кондензат и обновување на VOCs прифаќа механичко ладење и повеќестепено континуирано ладење за да ја намали температурата на VOC.Размена на топлина помеѓу разладното средство и испарливиот гас во специјално дизајниран разменувач на топлина.Ладилното средство ја зема топлината од испарливиот гас и ја прави неговата температура која достигнува точка на росење до различен притисок.Органскиот испарлив гас се кондензира во течност и се одвојува од воздухот.Процесот е континуиран, а кондензатот се полни во резервоарот директно без секундарно загадување.Откако чистиот воздух со ниска температура ќе достигне амбиентална температура со размена на топлина, тој конечно се испушта од терминалот.

Единицата е применлива за третман на испарливи органски издувни гасови, поврзан со петрохемикалии, синтетички материјали, пластични производи, обложување опрема, печатење на пакувања, итн. внимателни економски придобивки.Комбинира извонредни социјални придобивки и еколошки придобивки, кои придонесуваат за заштита на животната средина.

Инсталација на проектот


Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја
Оставете ја вашата порака