Forskere oppfordrer WHO til å vurdere sammenhengen mellom fuktighet og luftveishelse

En ny begjæring oppfordrer Verdens helseorganisasjon (WHO) til å ta raske og besluttsomme tiltak for å etablere globale retningslinjer for innendørs luftkvalitet, med en klar anbefaling om minimumsgrensen for luftfuktighet i offentlige bygninger.Dette kritiske grepet vil redusere spredningen av luftbårne bakterier og virus i bygninger og beskytte folkehelsen.

Støttet av ledende medlemmer av det globale vitenskapelige og medisinske fellesskapet, er oppropet utformet for ikke bare å øke den globale bevisstheten blant publikum om den avgjørende rollen innendørs miljøkvalitet spiller i fysisk helse, men også for å oppfordre WHO ettertrykkelig til å drive meningsfull endring i politikken;en kritisk nødvendighet under og etter covid-19-krisen.

En av de ledende kreftene i ansvaret for en globalt anerkjent 40-60% RH-retningslinje for offentlige bygninger, Dr. Stephanie Taylor, MD, Infection Control Consultant ved Harvard Medical School, ASHRAE Distinguished Lecturer og medlem av ASHRAE Epidemic Task Group kommenterte: " I lys av covid-19-krisen er det nå viktigere enn noen gang å lytte til bevisene som viser at optimal luftfuktighet kan forbedre vår inneluftkvalitet og åndedrettshelse.

«Det er på tide at regulatorer plasserer forvaltningen av det bygde miljøet i sentrum for sykdomskontroll.Å introdusere WHOs retningslinjer for minimumsgrenser for relativ fuktighet for offentlige bygninger har potensial til å sette en ny standard for inneluft og forbedre livene og helsen til millioner av mennesker.»

Nyheter 200525

Vitenskapen har vist oss tre grunner til at vi alltid bør opprettholde 40–60 % RF i offentlige bygninger som sykehus, skoler og kontorer, gjennom hele året.
Verdens helseorganisasjon gir retningslinjer for innendørs luftkvalitet i forhold som forurensning og mugg.Den gir foreløpig ingen anbefalinger for et minimumsfuktighetsnivå i offentlige bygninger.

Hvis den skulle publisere veiledning om minimumsnivåer av fuktighet, ville bygningsstandarder over hele verden måtte oppdatere sine egne krav.Bygningseiere og -operatører vil da ta skritt for å forbedre innendørs luftkvalitet for å møte dette minimumsfuktighetsnivået.

Dette vil føre til:

Luftveisinfeksjoner fra sesongbetingede luftveisvirus, som influensa, reduseres betydelig.
Tusenvis av liv reddes hvert år fra reduksjonen i sesongmessige luftveissykdommer.
Globale helsetjenester blir mindre belastet hver vinter.
Verdens økonomier drar massivt fordel av mindre fravær.
Et sunnere innemiljø og bedre helse for millioner av mennesker.

Kilde: heatingandventilating.net


Innleggstid: 25. mai 2020

Send din melding til oss:

Skriv din melding her og send den til oss
Legg igjen din melding